Skibe fra Holland dropper Faaborg Havn


Skibe fra Holland dropper Faaborg Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAABORG: Tusindvis af sejlende turister fra Holland kommer ikke længere til kaj i Faaborg.

Dermed går havnen på årsbasis glip af rundt regnet 100.000 kroner i havnepenge, mens Faaborgs butikker og restauranter taber et ukendt beløb.

Årsagen til, at de hollandske skibe bliver væk, er at de danske søfartsmyndigheder nu håndhæver ekstra skrappe sikkerhedskrav til ældre klassiske passagerskibe.

For nylig fik havnefoged Lasse Olsen et brev fra en hollandsk kaptajn, der adskillige gange har anløbet Faaborg og andre danske havne, men som nu vælger Danmark fra på turistsejladsersen.

- Jeg har sendt brevet videre til flere politikere, for det må være muligt at finde en løsning. Mange af de her gamle skibe har sejlet på den måde de seneste 20 år, siger Lasse Olsen, der mener, at de danske myndigheder ser meget firkantet på sikkerhedsreglerne - regler som de gamle skibe har svært ved at leve op til.

- Meget ærgerligt

Ifølge havnefogeden mødes de gamle skibe ikke med samme strikse fortolkning af reglerne i blandt andet Sverige og Tyskland.

- Det er meget ærgerligt, det her, for det er også en del af vores image med de gamle skibe, siger Lasse Olsen.

Problemerne med de danske søfartsmyndigheder begyndte i starten af sommeren, og hvis de bliver permanente, kan Faaborg Havn vinke farvel til mellem 200 og 300 klassiske skibe med tilsammen mellem 5000 og 10.000 passagerer om året.

Også på Ærø koster fraværet af gamle hollandske turistfartøjer handel og havnepenge.

Skibe fra Holland dropper Faaborg Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce