Skarp kritik af landsbycenter


Skarp kritik af landsbycenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LEMFÆLDIGT: Svigermor gik tre uger uden at komme i bad

HILLERSLEV: Det er halvandet år siden, Henny Nielsens nu 91-årige svigermor flyttede ind i en plejebolig på Hillerslev Landsbycenter. I den tid er Henny Nielsen flere gange blevet rystet over den måde beboerne behandles på.

Hidtil har hun efter svigermorens ønske tiet, men nu da politikerne ændrer centrets status og dermed tvinger svigermoren til at flytte, tager hun bladet fra munden.

Den måde, de ansatte behandler de gamle på, er under al kritik, mener Henny Nielsen.

- Aftenen før min svigermor skulle på sygehuset, ringede hun og var grædefærdig. Hun havde ikke været i bad i tre uger. Der er da ingen, der tager på sygehuset uden at gå i bad i forvejen, siger Henny Nielsen.

Hun mener, at Lis Warren som leder af Hillerslev Landsbycenter har hovedansvaret for de svigt, der sker.

- Og vi må ikke glemme, at der også er meget dygtige ansatte på landsbycentret, siger Henny Nielsen.

Flere klagepunkter

Det er ikke kun tre ugers venten på et bad, Henny Nielsens svigermor har været udsat for.

Da hun faldt på badeværelsesgulvet og fik to meget blødende pandesår, måtte Henny og hendes mand, Poul Nielsen, bede personalet om at skifte forbindingen og rense såret.

- Og sygeplejersken, der skiftede forbindingen, vaskede ikke hænder, hverken før eller efter sårrensningen. Det accepterer Lis Warren, som også selv har en dårlig håndhygiejne, siger Henny Nielsen.

Et tredje klagepunkt er, at Lis Warren ændrede i doseringen af den smertestillende medicin, svigermoren fik, da hun faldt.

Stresset personale

I sommeren 2003 skrev denne avis om personaleflugt fra Hillerslev Landsbycenter, ældre der flyttede fordi plejen var for dårlig og intern kritik af ledelsen.

Dengang udtalte en anonym tidligere ansat:

- Det voksede os simpelthen over hovedet. Vi magtede det ikke, og efterhånden var der nærmere tale om opbevaring end om pleje og omsorg. Det var forfærdeligt at være med til, og når vi forsøgte at råbe op, var det som om, vi blev negligeret.

Ringe Kommunes socialchef, Jan Frederiksen, mener at problemerne kan henføre til den stressede tid i 2003.

- Personalet har haft svært ved at leve op til en service, som både de selv, beboerne og de pårørende synes er rimelig, mener han.

I 2003 var der mangel på egentlige plejepladser, og derfor blev beboerne på Hillerslev Landsbycenter mere plejekrævende.

- Jeg tror ikke, det var let at hedde Lis Warren, da der var fuldt belagt og flaskehals i systemet, siger Jan Frederiksen, der mener, at tingenes tilstand har ændret sig til det bedre i takt med, at der er blevet færre og mindre plejekrævende beboere.

Lis Warren ønsker ikke selv at kommentere anklagerne.

Skarp kritik af landsbycenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce