24 talent-spirer stod i går på scenen på Torvet i Ringe i håb om at komme med til DR's show Talent 2008
RINGE: Selv om han havde udfyldt et fem sider langt skema og havde taget guitaren med fra hjemmet i Højby syd for Odense til Torvet i Ringe, var han stadig lidt i tvivl om, om han i det hele taget ville på scenen.

Og om hvilken sang han i givet fald skulle optræde med.

- Men det bliver nok Green Days Time Of Your Life, sagde 27-årige Daniel Roelsgaard, der først i går formiddag besluttede sig for at tage turen til Ringe for at deltage i castingen til Danmarks Radios nye satsning, Talent 2008.

Det er ikke fordi, Daniel Roelsgaard er ukendt med at optræde med sin stemme og sin guitar, for i 2003 blev han nummer tre ved Se & Hørs talentkonkurrence, og tidligere har han "spillet Nordjylland tyndt".

Men det er mange år siden. I mellemtiden har han fået kone og barn.

- Og nu er jeg i tvivl om, om jeg stadig kan, fortalte han, mens publikum og andre talent-spirer langsomt begyndte at sive op mod Torvet, der ellers tæt på starttidspunkt klokken 10 stadig var gabende tomt.

Men da optagelserne gik i gang klokken 10.30, var der dog dukket en del flere op. Og da handelsstandsforeningen, der stod for den lokale del af arrangementet, i hast havde fået rekvireret en snes høje café-borde, så publikum havde et sted at stå med deres fadøl, kom der mere gang i stemningen.

Og Daniel Roelsgaard besluttede sig for at gå på scenen og vise, at han stadig kan synge og spille for et publikum.

Først på scenen var to 16-årige gutter fra Faaborg, Jacob Uglebjerg, sang, og Christian Fuglsang, guitar, der diverterede med Ronan Keatings When you say nothing at all.

Selv en lydmand, der fumlede lidt med knapperne i starten, kunne ikke slå de to ud af stilen, og de var da også selv ganske godt tilfredse bagefter.

24 talent-spirer

Det er firmaet Dansk Underholdnings Produktion, dup, der gennemfører castingen for DR, og selv om der flere gange fra scenen blev efterlyst andre former for talent end det musikalske, var det mest sang og musik, de fik i kassen på Torvet i går.

24 bud på et kommende Talent 2008 blev det til i går, og det er nogle færre end gennemsnittet i de andre byer, holdet indtil nu har besøgt.

- Vi havde ikke taget højde for, at mange sikkert har andre planer i anledning af det kongelige bryllup, sagde Bettina Andersen fra dup.

De, der går videre til næste runde, vil blive inviteret til en audition, der bliver sendt på DR 1, der viser hele showet i løbet af efteråret.
  • Fyens Stiftstidende