Sikkerhed halter i skraldefirma


Sikkerhed halter i skraldefirma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fagforeningen er opmærksom og arbejder for at gøre forholdene bedre for skraldemændene

FAABORG-MIDTFYN: Hvis en af de tunge, fyldte skraldespande falder ned fra skraldebilen og rammer fødderne på en ansat, går det galt.

En del af skraldemændene i Faaborg-Midtfyn Kommune har nemlig ikke sikkerhedssko på, mens de arbejder. Selvom det er et ufravigeligt krav fra Arbejdstilsynet.

- I de tre måneder, jeg var ansat, har jeg spurgt efter sikkerhedssko et utal af gange, men jeg har aldrig set nogen. Og det har de kolleger, som jeg kørte sammen med, heller ikke, siger Jan Larsen, som i sidste weekend blev fyret som skraldemand fra HCS, som er virksomheden bag kommunnes affaldsordning.

Tre måneder

Han har arbejdet for firmaet i tre måneder, og det lykkedes ham ikke at få det sikkerhedsgodkendte udstyr, som udover metalbelagte sikkerhedssko er neonfarvet arbejdstøj, som tydeligt ses og genkendes ude på vejene.

- Jeg blev ved med at spørge, for jeg vil ikke være prøveklud for en ulykke eller en skade, som kunne have været undgået, siger han.

Men han blev dog aldrig så bange for arbejdsskader, at han selv investerede i sikkerhedsmæssigt forsvarligt udstyr.

- Flere af mine andre kolleger har selv købt udstyr, men det mener jeg af princip ikke, at man skal, så jeg klarede mig med mine kondisko og kedeldragten, siger han.

Fagforeningen kæmper

Hos 3F Østfyn, som flere af skraldemændene er organiseret hos, kender man til problemerne med sikkerhedsudstyret.

- Vi har hørt om det fra flere sider og har også haft fat i virksomheden, men der er, så vidt jeg ved, ikke sket noget, siger Jan Johansen, der er næstformand i 3F Østfyn.

Han er overbevist om, at fagforeningens kamp for skraldemændene ikke er overstået endnu.

Et andet af de områder, hvor 3F har hørt klager fra flere skraldemænd er, at der ikke er klarhed over, hvordan ruterne fungerer.

- Vi ved godt, at det har været et "Wild West" med ruterne i kommunen. Det er ikke rigtigt kommet til at fungere, så det prøver vi også at tage fat i, siger Jan Johansen.

Den forhenværende skraldemand, Jan Larsen, beskriver det som tidsspilde.

Uklare rutebeskrivelser

- Hver dag fik vi udleveret lister i alfabetisk rækkefølge med de vejnavne, vi skulle køre. Der var ingen orden i det, og ingen logisk ruteplanlægning. Så brugte vi den første times tid om morgenen på at tegne ruterne ind, så man kom rundt til alle husstande, konstaterer han.

Sikkerhed halter i skraldefirma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce