Vester Hæsinge Brugs har indkaldt til nyt krisemøde - det er sidste skud i bøssen, siger formand Ole Worregård.

Vester Hæsinge: Kommer der ikke mere gang i handlen i Lokal Brugsen i Vester Hæsinge, så lukker butikken. Så kontant lyder udmeldingen fra formanden for brugsen, Ole Worregård.

- Man kan sige, at det er fortidens synder, der indhenter os, men konkret her og nu handler det om, at når vi bestiller varer, har vi ikke rigtig penge i kassen til at betale for dem. Kassekreditten er brugt op, og der er en gæld til Coop for levering af varer, siger han.

For et par år siden var den lille lokale brugs også på spanden og på nippet til at lukke. Men en stor lokal kraftanstrengelse fik vendt udviklingen. Omsætningen steg i en periode og 150 kunder og interessenter ydede brugsen et lån, så der kunne stilles en sikkerhed på 150.000 kroner til Coop.

Den sikkerhed er ikke længere nok, i og med at kapitalbehovet for at kunne fortsætte ifølge Ole Worregård er på 300.000 kroner.

Mere end butik

Med til at ødelægge brugsens økonomi har blandt andet været en meget kostbar ansættelse af en brugsuddeler.

- Vi har haft en uddeler, som blev ansat for 2,5 år siden, som har været på barsel og har været sygemeldt, og som vi har afskediget her for nylig. Det har samlet kostet os et par hundrede tusinde kroner, siger Ole Worregård.

Indirekte har det uheldige bruguddeler-forløb dog kostet mere end det. Det har nemlig betydet, at bestyrelsen i perioder har måttet drive butikken.

- Og så mister vi jo penge, fordi vi ikke har forstand på det, siger Ole Worregård.

Coops tålmodighed er ved at løbe ud, og bestyrelsen har fået en måneds tid til at komme op med en plan, der kan vende udviklingen.

Derfor er der indkaldt til krisemøde den 17. september. Her vil Ole Worregård fortælle om et nyt VIP-program, der giver loyale kunder store fordele. Der er ikke lagt op til, at man som i 2015 vil forsøge at rejse penge i form af lån fra kunderne.

- I et område som vores er der jo de mennesker, der er, og for at holde en butik i den her størrelse i gang, det kræver en ret konstant opbakning fra folks dagligvareindkøb. Vi har rigtig mange gode og stabile kunder, men det er klart, at hvis det i en periode knaser lidt med udvalget og varernes friskhed, så køber folk ind et andet sted, fortæller han.

Og dette redningsforsøg er muligvis det sidste.

- Det er en ekstrem presset situation, vi står i. Det her er nok det sidste skud i bøssen. Jeg håber at komme igennem med budskabet om, at det ikke bare er en dagligvarebutik, vi har i Vester Hæsinge. Det er også et posthus, et apotekerudsalg og et sted folk kan mødes, siger Ole Worregård.

Nej tak fra Ringe

En mulighed kunne være, at Lokal Brugsen lod sig overtage af Superbrugsen i Ringe, der i de senere år med pæn succes har overtaget mindre forretninger i byer som Allested-Vejle, Herrested og Fraugde.

Men den idé skyder brugsdirektør i Ringe, Henrik Dalgaard, straks ned.

- Vi har fået henvendelsen, men det blev et pænt nej tak. Det ligger uden for vores pastorat, og jeg mener ikke befolkningsgrundlaget er der til at drive en overskudsgivende forretning i Vester Hæsinge, siger han.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på lokalredaktionen i Faaborg med særligt fokus på børne- og undervisningsområdet, samt hvad der rør sig i det lokale erhvervsliv.

Mere om emnet

Se alle
1
Redning lykkedes ikke: Brugsen i Vester Hæsinge må lukke

Redning lykkedes ikke: Brugsen i Vester Hæsinge må lukke

Brugs i overlevelseskamp: Forhandler med kreditorerne

Brugs i overlevelseskamp: Forhandler med kreditorerne

1
Efter krisemøde: Salg af benzintank skal redde skrantende lokalbrugs

Efter krisemøde: Salg af benzintank skal redde skrantende lokalbrugs