Sidste aften med kliken: Farvel til 10 politikere

SF's Jakob Holm får farvel-blomster af afgående borgmester Christian Thygesen (V). Foto: Torsten Cilleborg

Sidste aften med kliken: Farvel til 10 politikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunalbestyrelsens mest erfarne, Socialdemokraternes Hans Jørgensen forlod mandag politik efter 36 års lokalpolitisk arbejde.

Faaborg-Midtfyn: Der var vemod i luften, da politikerne i Faaborg-Midtfyn mandag sidst på eftermiddagen holdt det sidste kommunalbestyrelsesmøde med det hold folkevalgte, som har siddet på taburetterne siden begyndelsen af 2014.

Der blev sagt farvel til 10 politikere og langt over 100 års lokalpolitisk erfaring, og borgmester Christian Thygesen delte gaver og blomster ud til de politikere, der enten efter eget ønske eller fordi vælgerne fravalgte dem den 21. november, nu skal fylde mange, mange timer ud med noget andet end lokalpolitik.

Alene tre af de afgående politikere tegnede sig for mere end 80 år i lokalpolitik, nemlig Socialdemokratiets tidligere borgmester Hans Jørgensen, som takkede af efter 36 år, Venstres Lene Høsthaab, som har været med i først Ringe Kommune og siden Faaborg-Midtfyn Kommune i 28 år - og SF's Jakob Holm, der indstiller kommunalbestyrelsesarbejdet efter 20 år med folkesocialistiske input.

- 36 år og tre perioder som borgmester. Lad os give Hans en ekstra hånd, lød det fra borgmester Christian Thygesen (V), da han med blomster og en indpakket gave trykkede hånd med Hans Jørgensen som den sidste af de afgående politikere.

Også partifællen Lene Høsthaab fik et varmt borgmesterhåndtryk, da hun 10 minutter efter mødestart kom hastende ind i byrådssalen.

- Trafikken fra Odense er ikke, hvad den var engang, lød det fra Venstre-kvinden, som længe før kommunalvaget havde meldt ud, at hun ikke ville genopstille.

Anderledes var situationen for Socialdemokraternes Mette Haugaard Frederiksen, der ganske overraskende måtte indkassere en vælgerlussing ved valget, og som berørt af situationen måtte synke en ekstra gang, da hun under en debat om næste års kommunale beskæftigelsesplan sagde tak for samarbejdet til de politiske kolleger.

Udover de nævnte blev årets sidste kommunalbestyrelsesmøde et farvel til Dansk Folkepartis Claus Jørgen Bendtsen, der dog erklærede, at han er klar til politisk comeback med noget nær minutters varsel. Det var også et farvel til Venstres Jens Elmgren og Søren Sønderlund, til Borgerlistens Palle Andersen til den konservative Andreas Møller - og til borgmester Christian Thygesen, som fik sin gave og blomsterbuket af viceborgmester Anne Møllegaard (DF), som samtidig takkede for fire års samarbejde.

Sidste aften med kliken: Farvel til 10 politikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce