Sengeafdeling nedlægges


Sengeafdeling nedlægges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NEDSKÆRING: Faaborgs gamle barselsafdeling har været igennem mange omlægninger - nu lukkes den helt, og 20 bliver ledige

FAABORG: Fyns Amts Sygehusudvalg har netop besluttet at lukke den organkirurgiske sengeafdeling F1 på Faaborg Sygehus.

Der er 15 fuldtidsstillinger knyttet til afdelingen, og i praksis bliver cirka 20 medarbejdere afskediget - formentlig med virkning fra årsskiftet 2004/2005.

Lukningen sker ifølge administrerende overlæge Søren Clemensen som en konsekvens af, at det ikke har været muligt at få en tilfredsstillende belægningsprocent på afdelingen, efter den i 2000 blev omdefineret fra barselsafdeling til sengeafdeling for organkirurgiske patienter.

Da sygehus-budgetterne på seneste møde i Sygehusudvalget blev gennemgået med en tættekam for at finde de nødvendige besparelser, blev blikket så rettet mod Faaborg.

- Konklusionen var, at vi har et sengeafsnit for meget i Faaborg, siger Søren Clemensen.

Ifølge Clemensen er der ikke tale om en ny situation. Det har båret den vej i det seneste halvandet år, men afdelingen har fået lov til at overleve som følge af de ekstraordinære tilskud, som regeringen sidste år bevilgede for at få has på ventelisterne.

- Det har været en god og velfungerende afdeling med et erfarent og sammentømret personale, og dem skiller man sig nødig af med. Så det er meget ærgerligt, siger han.

Selv om lukningen kommer til at foregå ved årsskiftet, skal der allerede om ganske kort tid ligge en køreplan klar for nedlukningen.

- Vi har naturligvis orienteret personalet, men præcis hvornår og hvordan, det kommer til at foregå, afgør vi i midten af juni, siger Søren Clemensen.

Da en stor del af personalet på afdelingen har meget høj anciennitet, har de krav på et halvt år opsigelsesfrist.

Ifølge planen skal operationerne nu flyttes til sygehuset i Nyborg, men medarbejderne fra Faaborg kan ikke bare flytte med.

- Nej, det bliver ikke aktuelt. Tendensen går imod kortere og kortere indlæggelsestider, og generelt bliver der brug for færre ansatte i Sygehus Fyn i fremtiden, siger Søren Clemensen.

Ingen sammenhæng

Lukningen falder snævert sammen med at sygehuset udbygger andre steder. I øjeblikket er man i gang med en om- og tilbygning til operationsafsnittet og fysioterapien - 19 millioner kroner har Fyns Amt afsat til projektet - men Søren Clemensen afviser, at afdelingen, der nu bliver ledig, kunne have været brugt.

- Nej, de ting hænger slet ikke sammen. Det ville have krævet endog meget store ombygninger, hvis det skulle ske. Men vi kan sagtens bruge lokalerne. Blandt andet kan vi nu samle nogle sekretariatsfunktioner, og vi har også overvejelser om at lave et patienthotel i stil med det som findes i Odense, siger Søren Clemensen.

Læs i morgen: F1 er ikke nogen helt almindelig sygehusafdeling

Sengeafdeling nedlægges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce