Seks gymnasiepionerer jubilerer


Seks gymnasiepionerer jubilerer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAABORG:Det ligger smukt, Faaborg Gymnasium, der på Sundsøens bred. De røde kantede bygninger indeholder et væld af rummelige klasseværelser og lyse fællesarealer.

Det var en helt anden verden dengang i 1979, da gymnasiet blev grundlagt. De første elever blev undervist i lokaler på Sundskolen, inden tre midlertidige pavilloner åbnede en måned senere.

Seks af Faaborg Gymnasiums knap 40 lærere har været med hele vejen, og sammen med skolen kan de i år fejre 25 års jubilæum. Mens gymnasiets jubilæum først markeres officielt i næste måned, blev de seks fejret af deres kolleger i går, da skoleåret 2004/2005 blev skudt i gang.

- Det er da lidt specielt at have været med fra starten, erkender en af jubilarerne, Lars Nivaa.

- Vi er jo en slags pionerer, så vi har noget specielt sammen, vurderer han, men skynder sig at understrege, at de seks ikke er en flok jeronimusser, som yngre kolleger andægtigt spørger til råds.

En anden jubilar, Karen Dreyer Jørgensen, har en teori om, hvad der gør Faaborg Gymnasium til en god arbejdsplads.

-Det er jo en lille skole, hvor alle kender alle. De giver en anden tone og et fællesskab, som man ikke finder på store skoler. Når vi holder et arrangement, er alle med.

Jubilarerne lytter bekymrede til snakken om, at de små gymnasier skal lukkes, når den nye kommunestruktur træder i kraft.

- Jeg tror ikke, forældrene i Faaborg vil sende deres børn til Ringe eller Svendborg. Vi er egnens gymnasium, og det skal bevares, understreger Karen Dreyer Jørgensen.

Seks gymnasiepionerer jubilerer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce