Sejl en tur i en Hobie-kajak

Pia Rasmussen, der driver Bønnelundgård Ferie og Lystfiskeri sammen med sin mand, har anskaffet 10 Hobie-kajakker, som de nu lejer ud til turister og andre. Det er en speciel kajak, hvor man kan sidde mageligt på en stol og læse avis og drikke kaffe, mens man nærmest med en slags pingvinluffer padler derudad.
Foto: Peter Leth-Larsen

Sejl en tur i en Hobie-kajak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pia Rasmussen opdagede Hobie-kajakken på en bådmesse. Nu har hun investeret i 10 af slagsen, som hun lejer ud.

Ideen til at investere i Hobie-kajakker fik Pia Rasmussen, da hun var til bådmesse i Fredericia i marts. Lige over for en kaffebar var en Hobie-kajak hængt op i loftet. Da Pia så den, var hun solgt.

- Jeg vidste med det samme, at sådan én måtte jeg bare have.

Men hun nøjedes ikke med én. Hun tog 10. Otte enkeltkajakker og to dobbeltkajakker.

Dem lejer hun nu ud til turister, lystfiskere - eller alle, der bare lyst til at sejle en tur i en Hobie-kajak, som er perfekt til livsnydere.

- Alle kan sejle en Hobie-kajak, og de ligger meget stabilt i vandet, siger Pia Rasmussen.

Man sidder på noget, der minder om et bilsæde. Og så træder man på et par pedaler. Men der er ikke noget, der kører rundt som på en vandcykel. Derimod er det nærmest et par pingvinluffer, der flaprer fra side til side nede i vandet og på den måde får kajakken til at sejle fremad.

Det går forbløffende hurtigt. Uden at bruge ret mange kræfter skyder vi en pæn fart gennem vandet. Og kajakken er samtidig mega nem at styre blot ved at dreje på et lille håndtag til venstre for sædet. Ikke som et skibsror. Her drejer kajakken til højre, når man drejer håndtaget til højre. Og til venstre, når man drejer det til venstre.

Kajakkerne koster 30.000 kroner stykket, så det var noget af en udskrivning.

Men Pia Rasmussen søgte og fik god hjælp fra de lokale LAG-midler (Lokale Aktions Grupper), hvor ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter deler penge ud til projekter, der kan gavne udviklingen i lokalområderne.

- Jeg har fået rigtig god vejledning både af erhvervskonsulent John Mogensen og LAG-koordinator Dorthe Simonsen, fortæller Pia Rasmussen.

Hun fik 140.000 kroner fra LAG-midlerne og investerede selv cirka 185.000 kroner derudover.

Denne sommer har mest handlet om, at få hele projektet op at stå, og hun kom først i gang med udlejningen midt i juli.

Men hun har indledt et samarbejde med blandt andre Bøjden Strand Camping, som formidler udlejning af Hobie-kajakker til sine gæster.

Og på den måde har hun allerede haft en del turister ude at sejle.

- En far og et barn kan fint sidde på en dobbeltkajak, og så kan mor sidde på sin egen kajak og tage billeder, siger Pia Rasmussen.

Hun er også ved at indlede et samarbejde med Havørred Fyn, som kan sende lystfiskere til Horneland for at sejle i Hobie-kajak. Og med Broholm Slot, som gerne vil give tilbyde sine gæster oplevelser.

- Og når maden skal være i Rolls Royce-klassen, skal kajakken jo også, griner Pia.

Smeden i Horne har også fået en sidegevinst af hendes projekt. For han har konstrueret en særlig trailer, som er solid nok til at køre rundt med Hobie-kajakkerne. Og muligvis er andre kajakudlejere interesserede i den specielle trailer, så han måske kan få gang i en hel lille serieproduktion.

Sejl en tur i en Hobie-kajak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce