Frederikke Bech blev mandag formiddag årets første student på Midtfyns Gymnasium. Hun har endnu ikke en anelse om, hvad studentereksamen skal bruges til. Først venter et sabbatår.

Ringe: Kort før klokken 9.30 mandag formiddag, i øvrigt nogle minutter før planen, sprang årets første student på Midtfyns Gymnasium ud.

Æren fik 19-årige Frederikke Bech, som sluttede eksamensrækken med et 10-tal i religion.

- Jeg er bare glad for, at det hele er slut, og man ikke hele tiden har den der tanke i baghovedet om, at man skal op til næste eksamen. Nu skal vi bare havde det sjovt og hygge os, og jeg ser meget frem til de næste par uger, smiler den 19-årige, som kunne ånde lettet op, da det viste sig, at huen også passede helt perfekt.

Rekordmange elever

Midtfyns Gymnasium kan glæde sig over en rekordstor søgning, og til august begynder 180 elever - tre mere end den tidlighere rekord, oplyser gymnasiet på sin hjemmeside.De fordeles i syv klasser - den ene er en aspergerklasse. 

Den store søgning betyder, at der er fuldt hus på Midtfyns Gymnasium.

Rektor Søren Hvarregaard oplyser, at man derfor har afvist elever, der ellers havde søgt ind på gymnasiet i Ringe.

Sej og omsorgsfuld

Traditionen tro fik hun fornøjelsen af at hejse Dannebrog.

- Det er da lidt fedt. Det er hyggeligt at hejse flaget, og ens forældre og venner får lov til at tage mod en, når man kommer ud, siger Frederikke Bech, der fik sat huen på af sin 23-årige søster Ann-Sophie Bech.

"Omsorgsfuld" lyder det fra den 23-årige, da hun bliver bedt om at beskrive søsteren.

- Det er både over for familie og venner. Så er hun pligtopfyldende, især også med lektier, men det gælder helt bredt, mener Ann-Sophie Bech.

- Så er hun sej. Hun har klaret det her virkelig godt, og man bliver stolt, lyder det fra søsteren, som selv blev student fra Midtfyns Gymnasium for fem år siden.

Hun læser nu til læge, mens Frederikke Bech endnu ikke ved, hvad hun skal bruge sin studentereksamen til. Først venter et sabbatår.

- Jeg ved faktisk ikke, hvad jeg gerne vil. Jeg har ikke en anelse. Nu skal jeg arbejde og rejse et år, og så finder jeg nok ud af det, lyder det fra den 19-årige nybagte student.

153 følger efter

I løbet af de næste dage følger 153 i hendes fodspor og bliver iført studenterhuen på Midtfyns Gymnasium.

Den sidste får huen på onsdag eftermiddag, og fredag samles op mod 1000 forældre, ansatte, studenter og tidligere elever til dimission på Midtfyns Gymnasium. Blandt deltagerne er 40 års jubilarer og 25 års jubilarer.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.

Mere om emnet

Se alle
Se gallabillederne: Højt hår, flotte biler og store smil

Se gallabillederne: Højt hår, flotte biler og store smil