Ringe Hockeyklub vært for 250 udviklingshæmmede til hockeystævne i weekenden

ebRinge: Smak... To hockeystave klasker sammen med et smæld, der kan høres over det meste af hallen, men stemningen er også intens på banen, hvor medlemmer af Ringe Hockeyklub kæmper for at sende plastik-pucken ind i modstanderens mål.

Ringe Hockeyklub - en forening kun for udviklingshæmmede - er denne weekend vært for et storstilet stævne med omkring 250 hockeyspillere fra hele landet.

Både lørdag og søndag er der gang i stavene i Midtfyns Fritidscenter, og udenfor banen hjælper over 70 frivillige fra Ringe Boldklub til med at få arrangementet til at klappe.

- Spillerne er på meget forskellige niveauer, så de er inddelt i fem klasser. Dem, der bevæger sig meget, spiller på en stor bane, mens dem der bevæger sig mindre spiller på en lille bane, forklarer Jesper Berentsen, der er både træner, formand og kasserer plus det løse i Ringe Hockeyklub.

Stævnet er støttet af Rynkeby Foods og Boltinggaard Gods, hvor der lørdag aften er stor fest, men ellers er det store arrangement betalt af de udviklingshæmmede selv, og stævnet i Ringe er et af tre store årlige hockeystævner for udviklingshæmmede rundt om i Danmark.

De bedste af weekendens hold går i øvrigt videre til Danmarksmesterskaberne i Grindsted til foråret.

Hockeyklubben i Ringe blev i sin tid startet på Brangstrup Skolen men kører nu på private, frivillige hænder.

  • Journalist portræt

    Af:

    Lokalredaktør siden 2009 på Fynske Mediers redaktion i Ringe, hvor jeg laver lokaljournalistik om Midtfyn til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, ugeavisen Midtfynsposten samt fyens.dk og mitfyn.dk. Tidligere lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Faaborg. Ansat i Fynske Medier/Fyens Stiftstidende siden 2006.