Netværket Mand&Bil har udvalgt Korinth Kro som det projekt, der i to dage får stillet gratis arbejdskraft til rådighed. Så fredag og lørdag knokler 10 håndværkere på den forfaldne gamle kro.

Korinth: Pladsen foran Korinth Kro er fyldt med håndværkerbiler - og en hær af håndværkere farer rundt og hamrer og banker og river ned og gør ved ...

Foreningen, der vil genrejse kroen som hostel og lokalt samlingssted, har fået uventet hjælp fra oven. Om ikke fra Gud, så fra netværket Mand&Bil, der har udpeget Korinth Kro som vinder af projeket "Samfundshjælper 2017".

Mand & Bil

Mand&bil er et netværk af små håndværkerfirmaer fordelt over det meste af landet.

Det blev startet i Odense i 2008 af Mikael K. Truelsen.

Der er nu 65 medlemmer i en foreningslignende organisation, hvor netværksmedlemmerne beholder deres selvstændighed og ansvaret for kunder og firma, men samtidig kan drage nytte af hinanden og et fælles kontor.

"Mand&Bil Samfundshjælper 2017" er en konkurrence, hvor vinderen får stillet 10 mand, 10 biler og to ton værktøj til rådighed i to dage.

Foreningen Korinth Kro blev udvalgt som det heldige projekt.

Det går i al sin enkelthed ud på, at vinderen får stillet 10 mand, 10 biler og to ton værktøj til rådighed i to dage. Ganske gratis.

Finn Kyhn, formand for Foreningen Korinth Kro, kunne næsten ikke vente med at komme fra arbejde og hen til kroen fredag middag for at se håndværkerne i arbejde.

- Det er simpelthen fantastisk. Det er et startspark til hele projektet. Nu kan folk virkelig se, at der sker noget, siger Finn Kyhn.

Han vurderer, at der er arbejdskraft for op mod 100.000 kroner i den indsats, der udføres fredag og lørdag.

En halv snes håndværkere fra Mand&Bil leverer gratis arbejdskraft i to dage. Arbejdet er op imod 100.000 kroner værd. Foto: Katrine Becher Damkjær
En halv snes håndværkere fra Mand&Bil leverer gratis arbejdskraft i to dage. Arbejdet er op imod 100.000 kroner værd. Foto: Katrine Becher Damkjær

Gulvet i krosalen kom frem

fynsSom noget af det første er håndværkerne fra Mand&Bil i gang med at banke gulv op og rive toiletter ned i den gamle anneksbygning, der ligger for enden af kroen. Her skal der indrettes otte nye værelser og nye baderum og toiletter i det hostel, der gerne skulle åbne næste forår.

En anden opgave er at rive tæppet af i den store krosal.

- Vi har været spændte på, hvordan gulvet ser ud nedenunder. Om noget af det er ramt af vandskade, siger Finn Kyhn, som kan glæde sig over håndværkernes dom: Et fint gammelt trægulv viser sig under tæppet.

Korinth Kro er valgt blandt i alt 22 projekter over hele landet.

- Vi har valgt Korinth Kro, måske mest fordi det jo egentlig er et helt sinddsygt projekt. Det er jo en ekstremt stor bygning, så de kan virkelig bruge noget hjælp. Men der ligger en meget fin plan bag om at gøre annekset klar til overnatning og få økonomi i det hele, siger Mikael K. Truelsen fra Odense, som startede netværket Mand&Bil i 2008.

Også nogle af de frivillige i foreningen stiller op de to dage, og mange af dem kører i pendulfart til genbrugspladsen i Faaborg med alt det materiale, håndværkerne får revet ned.

Vinduer bliver sat i stand i det gamle krokøkken. Foto: Katrine Becher Damkjær
Vinduer bliver sat i stand i det gamle krokøkken. Foto: Katrine Becher Damkjær
  • Af: