Fredag formiddag kom Ringes nye juletræ på plads.

Ringe: Der blev handlet hurtigt fra Ringe Handelsstandsforenings side, da man onsdag morgen måtte konstatere, at byens juletræ på Kirkepladsen var blevet savet over i nattens mulm og mørke.

Et nyt juletræ blev bestilt hos Benny Tubæk, indehaver af Heden Planteskole, og fredag formiddag blev det så leveret og rejst under stor bevågenhed af den fynske presse og mange borgere - blandt andet 64-årige Gert Morthorst.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Flere vil hjælpe

- Det er nødvendigt, for vi kan ikke have en Kirkeplads i Ringe uden et stort juletræ, lyder det fra Gert Morthorst, mens der arbejdes med at få det nye jultræ på 10 meter til at stå helt lige.

Hos den 64-årige tilskuer er der ikke meget tilovers for hærværksmændene.

- Det er dybt godnat, og det er utroligt, hvad folk finder. Med en motorsav tager det under et minut, så der er nok ingen, der har set noget, vurderer den 64-årige.

Omkring 15.000 kroner løber regningen for hærværket op i, og efter det blev kendt har flere budt sig til for at hjælpe økonomisk. Det gælder som tidligere fortalt Den Faberske Fond og også Foreningen Lunde Brand af 1841.

Sidstnævnte har Allan Markvardsen som formand.

- Det er grotesk, det som er sket. Det er vanvittigt, og jeg har en del venner i Ringe, hvor både jeg og min kone er barnefødt. Så det gjorde mig lidt ondt, lyder det fra Allan Markvardsen.

- Så nu er vi glade ved, at der er kommet et nyt træ op, siger formanden og lader forstå, at bestyrelsen også bakker op om beslutningen om at hjælpe det nye træ mere end godt på vej.

Det glæder Mickael Simonsen, formand for aktivitetsudvalget i handelsstandsforeningen.

- Det er stærkt, at der er sådan en opbakning. Der er faktisk også flere, end lige de to her, der her henvendt sig, bemærker Mickael Simonsen.

Både på Facebook og i bybilledet raser folk mod hærværksmændene. En del mener dog også, at et nyt juletræ er resursespild, og man blot kunne have forsat med det hærværksramte - nu i en noget kortere udgave.

- Jeg har fuld respekt for den holdning, men mange grene var blevet ødelagt, siger Mickael Simonsen og tilføjer, at der formentlig skulle saves yderligere et par meter af træet foruden de cirka halvanden meter, som hærværksmændene sørgede for.

Mens folk fra Elco&Mek gik i gang med at sætte stjernen på og lys på træet, så kunne Benny Tubæk køre hjem til Heden Planteskole.

- Det gamle træ er ikke rigtig til noget. Vi saver grenene af, og så kan stammen bruges til brænde. Men det skal ligge i to år, før det kan bruges, så det er faktisk ikke ret godt til det, siger Benny Tubæk og tilføjer, at nogle af grangrenen nok kan bruges som pyntegarn.

Han har kun hovedrysten og undren tilovers for hærværket.

- Det er nok svært at finde frem til dem, der har gjort det. Men er det et væddemål, så kommer det frem, for sådan noget kan man ikke tie stille med, mener Benny Tubæk.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.

Mere om emnet

Se alle
2
Efter hærværk: Fonde sikrer Ringe et nyt juletræ

Efter hærværk: Fonde sikrer Ringe et nyt juletræ

14
Savet midt over: Hærværk mod juletræet i Ringe

Savet midt over: Hærværk mod juletræet i Ringe