Landsdækkende kampagne skal få børn i daginstitutioner til at bevæge sig mere. Børneulykkesfonden, DGI og Bobles står bag.

Espe: Ingeborg på to år klatrer hen over en farvestrålende skumkrokodille, og Ronja på halvandet venter pænt på, at det bliver hendes tur. Mathias på knap to år øver sig i at holde balancen, mens Anna Sofia på otte måneder kigger på med store øjne.

I uge 41 er der lidt ekstra gang i de fire dagplejebørn, der, sammen med dagplejer Dorthe Thuelund, deltager i den landsdækkende kampagne "Hej, skal vi lege?", som Børneulykkesfonden, DGI og legetøjsfabrikanten Bobles står bag.

For Dorthe Thuelund, der har dagplejen Fuglereden i Espe, er det vigtigt, at børnene hver dag får tumlet og bevæget sig både inde og ude.

- Det er meget sjældent, vi har ipadden fremme, fortæller dagplejeren, der igennem flere år har været deltaget i kampagnen, der startede i 2011.

Formålet med kampagnen er sætte fokus på motorik, leg og bevægelse i landets daginstitutioner. 815 institutioner deltager på landsplan, på Fyn er tallet 74, og i Faaborg-Midtfyn er det syv dagplejere, der deltager i kampagnen.

- Det kan være en udfordring for pædagogerne at komme med nye og spændende måder at integrere bevægelse på i en travl hverdag. Det er alfa og omega, at det er sjovt at røre sig, og derfor vil vi gerne give pædagogerne ny inspiration, udtaler Henriette Madsen, generalsekretær i Børneulykkesfonden, i en pressemeddelelse om baggrunden for kampagnen.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn fra et til fire år bevæger sig så meget som muligt, mens børn i fem-seks-årsalderen bevæger sig minimum 60 minutter om dagen.

  • Af: