Se video: Demensklovne skabte stjernestunder


Se video: Demensklovne skabte stjernestunder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De ældre på Prices Have Centeret i Faaborg fik lørdag besøg af demensklovnene Hr. Rosenkvist og Frk. Petunia

Faaborg: - Ved du hvad der sker, hvis man trykker på den her, Hr. Rosenkvist? Så kommer der roomservice, fniser Frk. Petunia.

Hun sidder på hug foran Thorkild Haubjerg og har taget hans nødkald i hånden. Hele kaffestuen bryder ud i latter, mens demensklovnene med de borgerlige navne Pia Cisko og Tim Torndyb fortsætter deres tur rundt for at hilse på alle beboerne i bogrupperne på Prices Have Centeret. Her var de lørdag på besøg for at sprede liv og glade dage. Og liv og glade dage, det blev der - det blev nemlig både til fællessang, ballonspil og dans til harmonikaen.

- Vi tager udgangspunkt i øjeblikket. Vi ved aldrig rigtig, hvad der sker. Det handler om at sanse, fange impulser og gribe øjeblikket, fortæller Pia Cisko, der også virker som hospitalsklovn.

- Vi "indtræder" mere end vi optræder. Det er ikke et show, vi møder menneskerne, som de er. Og uanset om man er barn, gammel eller dement, så ved man godt, hvad den røde næse signalerer. Vi indbyder til leg, supplerer Tim Torndyb.

I 2016 ansøgte Prices Have Centeret Sundheds- og Ældreministerets pulje til livskvalitet på plejehjem/plejecentre for 2017, og ansøningen om weekendunderholdning i centerets boliggrupper blev bevilliget. Derfor har det i løbet af året været muligt at afholde forskellige weekendarrangementer i centerets boliggrupper. Oftest har det været musik, hvor kunstnere har gået rundt og spillet og sunget for beboerne.

Nu er projektet ved at nå sin afslutning, og det var klovnene Hr. Rosenkvist og Frk. Petunia fra Forglemmigej-klovnene så en del af.

- I hele det her projekt har vi forsøgt at have fokus på svageste, som ikke fungerer godt i de store forsamlinger. Vi har forsøgt at skabe stjernestunder for den enkelte beboer på deres præmisser, fortæller demensmedarbejder på Prices Have, Karin Jensen.

Og stjernestunder - dem var der masser af. I hvert fald funklede øjnene om kap med julelysene lørdag eftermiddag.

Se video: Demensklovne skabte stjernestunder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce