Se midtbyen - og gab

Åbningstiderne hos Føtex er noget af det midtbyens handlende kan tage ved lære af, mener flere af de adspurgte. Foto: Yilmaz Polat

Se midtbyen - og gab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OPPÅDUPPERNE: Faaborgs midtby er trist og kedsommelig, lyder dommen fra en række af Føtex' kunder

FAABORG: Operation flere kunder til Faaborg er lykkedes over al forventning. Mange har droppet den månedlige tur til Odense og Svendborg for at lade kronerne rulle i Faaborg i stedet.

Selv om det er tirsdag formiddag sidst på måneden, summer det af liv og handelsglæde i og omkring den nye Føtex. Og en rundspørge blandt Føtex-kunderne viser, at folk gladeligt kører til Faaborg helt fra Ringe, Haarby og Glamsbjerg for at få sig en på shoppingopleveren.

Men lige så tydeligt er det, at tilstrømningen ikke smitter af på midtbyen i den grad, handelsstandsforeningen og andre havde håbet på.

Føtexturen kombineres nemlig ikke med et besøg i gågaden, der selv om det stadig er vintersæson, virker mere øde og menneskeforladt end nogensinde før.

De handlende - med få undtagelser - lægger da heller ikke skjul på, at omsætningen er gået kraftigt ned ad bakke, siden Føtex åbnede for snart et år siden.

Men hvad kan man egentlig stille op? Kan midtbyen gøre noget for at bryde den negative spiral, som den tilsyneladene er inde i i øjeblikket. Det spørgsmål stillede vi til cirka 30 Føtexkunder, og det kom der en del meget forskellige svar ud af.

Enighed er der stort set om, at midtbyen hverken handels- eller udseendesmæssigt fungerer optimalt i øjeblikket.

Man bliver ikke draget

- Man bliver ligesom ikke draget ind til den, som en Føtexkunde udtrykte det.

Den nye belægning, som er på vej i midtbyen, vil pynte, men der skal helt andre boller på suppen, hvis folk skal få lyst til komme der jævnligt, lød det fra flere.

- Blomsterudsmykningen er slet ikke up-to-date, og der er for meget Korsbæk over de handlende, lød det fra en.

- Torvet er til at græde over, ja man kan blive helt bange. Det er ikke et sted, man skal komme, hvis man har angst for store, åbne pladser, lød en anden kommentar. Torvet mangler træer, bænke og visioner, var den generelle holdning.

De tomme butikker og manglen på liv var også et gennemgående tema.

- Måske skulle midtbyen i virkeligheden snævres ind til det halve, så man atter fik fornemmelsen af en travl og tæt forretningsgade, lød en kommentar.

Flere nævner, at der ikke er butikker i centrum, som gør det "nødvendigt" at komme der en gang imellem. Konkret efterlyses butikker med kvalitetskunsthåndværk og spændende tøj og sko til unge.

De fleste roser Handelsstandsforeningens aktivitetsniveau, men mange mener, at der er noget helt galt med åbningstiderne.

- Især om sommeren, når byen er fuld af turister, bør man holde længere åbent, som en udtrykte det.

Og flere mente også, at de handlende tilsyneladende ikke rigtigt er vågnet op til dåd oven på chokket over, at Føtex faktisk blev en realitet.

- De skal op i et helt andet gear, både når det gælder pr, udbud og udstillingsmæssigt, lød det.

Hvad mener de handlende? Læs deres reaktioner i morgen.

Se midtbyen - og gab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce