Vandet stiger fortsat på havnen i Faaborg. Nu løber det også ud på kørebanen i Havnegade.

Faaborg: Kort efter klokken 22 var det ikke længere muligt at bevæge sig fra Havnegade hen til Faaborg Røgeri Café, hvor Line Klivager og en masse hjælpere fortsat kæmper for at holde vandet ude af cafeen, der er forskanset bag en ring af høje sandsække.

Politi og hjemmeværn havde ganske enkelt spærret Vestkaj af, fordi det ville være for farligt at gå hen ad vejen mod cafeen.

Samtidig er vandet på havnefronten nu kommet så højt op, at det også begynder at løbe ud på Havnegade, og havnechef Lasse Olsen forventer, at Havnegade snart bliver spærret at.

- Hvis man har sin bil holdende i området, vil det være en god idé at få den fjernet og bragt i sikkerhed nu, siger han.

På kajkanten langs Havnegade holder hjemmeværnsfolk skansen og sørger for, at de mange nysgerrige, der stadig flokkes i havneområdet, ikke kommer for tæt på vandmasserne.

Havnechef Lasse Olsen forventer, at vandet stadig vil stige omkring 25 centimeter, inden det topper.

Færgevej står lige nu under 25 centimeter vand, og det ser ud til, at vandet fortsat stiger. Men det vil næppe nå længere end til Østerbrogade, fordi Beredskabsstyrelsen og soldater fra Skive Kaserne har lagt en 50 meter lang vanddæmning ud.

Vandmasserne er dog kommet bag på nogle af beboerne, for eksempel Lars Jørgensen i Færgevej 15, der netop har været ude i gummisko for at lede efter sandsække, fordi hans baggård står under vand.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Sommerhusregel: Minister vil lempe udlændinges adgang til at købe sommerhuse

Sommerhusregel: Minister vil lempe udlændinges adgang til at købe sommerhuse

32
Sommerhuse på udenlandske hænder: Kan koste Danmark milliarder

Sommerhuse på udenlandske hænder: Kan koste Danmark milliarder

Stormrådet: Ja, det var en stormflod

Stormrådet: Ja, det var en stormflod