Kværndrup: I dag er der kun Svendborgbanen og den øst-vestgående hovedbane mellem Nyborg og Middelfart, når der skal tegnes kort over fynske jernbaneskinner i daglig drift.

Engang var der togforbindelse til langt flere fynske byer, og 4. april kan man komme om bord på en rejse tilbage i tiden.

Det sker, når Lokalhistorisk Forening for Gislev, Kcærndrup og Ryslinge inviterer til foredrag og filmaften på Den Faberske Samling, Kirkevej 7 i Kværndrup.

Arrangementet begynder klokken 19.30, og her vil filmmanden Jimmi Bisgaard, der har filmselskabet "Det Gamle Fyn" i ord og levende billeder sætte fokus på de gamle fynske jernbaner.

Filmaftenen indledes med et oplæg af Jimmi Bisgaard, hvor han fortæller om arbejdet med at skabe sine film om de gamle fynske baner, og om samarbejdet med historikeren og jernbaneeksperten Lars Viinholt Nielsen.

Efter oplægget bliver der vist film om jernbanen Ringe-Nyborg.

Da der er begrænset plads i Den Faberske Samling, er det nødvendigt med tilmelding - på telefon 62 27 17 81. (tiv)

  • Journalist portræt

    Af:

    Lokalredaktør siden 2009 på Fynske Mediers redaktion i Ringe, hvor jeg laver lokaljournalistik om Midtfyn til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, ugeavisen Midtfynsposten samt fyens.dk og mitfyn.dk. Tidligere lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Faaborg. Ansat i Fynske Medier/Fyens Stiftstidende siden 2006.