Store mængder vand lagde dog ikke en dæmper på kampgejsten hos holdet fra Hasselvænget, som var forsvarende mestre.

Espe: - Programmet er lige skredet en smule, vi skal lige have sat noget overdækning op, lyder det fra Sascha Barrett fra arrangørgruppen.

Klokken har netop rundet 13 lørdag, og gadedysten ved Espe Byfest skal til at gå i gang. Men nu har de sorte skyer gjort alvor af den faretruende adfærd, de har fremturet med det meste af formiddagen. Det regner.

Vi gør ikke det her for at tjene penge, vi gør det for at samle byen og for at hygge os. Og det gør vi, selvom det regner. Og vi giver det et skud mere næste år.

Lars Aabrandt, arrangør

- Jeg tror, vi bliver nødt til at aflyse en enkelt udfordring. Det er sådan noget, hvor man gerne må skubbe lidt til hinanden og være lidt voldsom, men det går ikke, når det er så glat, forklarer hun.

Gadedysten er et af de mange indslag ved årets byfest i Espe. Her kan man gadevis stille med et hold, som så skal dyste mod andre gader i forskellige discipliner. De forsvarende meste er Hasselvænget.

- Det er supersjovt. I sådan en lille by kender de fleste jo hinanden, så det er fedt at have håneretten i et helt år, lød det fra holdkaptajn Bruno Rasmussen, inden dysten gik i gang.

Genoplivet sidste år

Byfest i Espe blev genoplivet i 2016 efter at have ligget død siden 2005.

- Vi var et par stykker, som snakkede om, at det kunne være sjovt at lave noget igen, fortæller Lars Aabrandt, som er en del af arrangørgruppen og ejer af Fun Fyn, der udlejer festudstyr som hoppeborge, skumkanoner mm.

Byfesten 2017 tog sin begyndelse torsdag med et velbesøgt bankospil, siden fulgte showkampe, skumshow mm. fredag, mens der var loppemarked og gadedyst på programmet lørdag. Lørdag aften sluttes af med en stor fest.

- Bankospillet var rigtig godt besøgt, men ellers har vi ikke været så mange gæster i år. Vejret betyder desværre bare rigtig meget. Havde det nu været solskin, var der kommet mange flere for at kigge på til gadedysten for eksempel, siger Lars Aabrandt og slår ud med armene mod tilskuerne, der har søgt lå under paraplyer rundt omkring på sportspladsen.

Han og resten og arrangørgruppen mister dog ikke modet på grund af vejret.

- Vi håber, det hele kan løbe rundt. Vi gør ikke det her for at tjene penge, vi gør det for at samle byen og for at hygge os. Og hygge os - det gør vi, selvom det regner. Og vi giver det et skud mere næste år, siger han.

Lagkage med bind for øjnene

fyn- Hvordan går det med glasuren? Se at få pisket den glasur! Det ser skide godt ud det der.

Team Hasselvænget er godt i gang med en af gadedystens udfordringer: At få lavet en lagkage, mens størstedelen af holdet har bind for øjnene. Den, der stadig kan se, er den, der udstikker ordrer og guider de andre.

- Bliver der uddelt servietter til afvaskning bagefter, lyder det spørgende fra den deltager, som har fået tjansen med kagecreme i sprøjtepose.

Jublen og latteren når sit højdepunkt, da holdkaptajn Bruno Rasmussen på nydelig vis får pyntet lagkagen med flødeskum. Så nydeligt, det nu kan blive, når man ikke kan se.

Hasselvænget måtte dog i sidste ende se sig slået af Holmevej, som blev årets vindere. Med æren følger et skilt, der skal sættes på vejskiltet med teksten "Vinder 2017".

De øvrige discipliner omfattede blandt andet stafetløb i trillebør, petanquekuglekast mm.

  • fyens.dk