Se billederne: Torvet i Ringe var fyldt, da 24 cykelryttere satte kursen mod Paris

Der er få minutter til start, og de 24 ryttere er klar i Algade til at cykle de 1.000 kilometer til Paris. Foto: Kurt Rasmussen

Se billederne: Torvet i Ringe var fyldt, da 24 cykelryttere satte kursen mod Paris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere hundrede personer mødte lørdag formiddag op på Torvet i Ringe for at tage afsked med de 24 cykelryttere der har valgt at cykle til Paris i den gode sags tjeneste.

Ringe: Folk er begyndt at stimle sammen foran scenen på Torvet en time før Team Ringe skal træde pedalerne an med kur mod Paris. Men det er ikke kun cykelrytterne, der har klædt sig på efter forholdene.

Blandt publikum står en gruppe på seks personer i grønt cykeltøj.

- Vi er taget ind fra Gislev for at støtte Troels, fortæller gruppen, der cykler sammen i det lokale område, og som har deres medlem Troels Sørensen med på turen til Paris.

Og han har i ugens anledning lagt det grønne sæt fra sig er er hoppet i et rødt sæt ligesom de andre 25 ryttere i Team Ringe. Hans baggrund for at cykle med til Paris er dog ikke så festlig.

- Jeg mistede min kone sidste forår, og så var der en frygtelige masse frustrationer. Så hev jeg cyklen ned fra loftet og cyklede derudaf, og det hjalp mig utrolig meget, så derfor stiller jeg op i år, siger han.

Men det er ikke første gang, han er med. Han cyklede for Team Ringe i 2015, og dengang som nu, var der en anden grund, der lå ham på sinde.

- Det betyder meget for mig at være med til at støtte Børnecancerfonden. For 30 år siden havde jeg en søn på fem år, der døde af kræft, så der er flere ting, der har gjort, at jeg har valgt at være med i år igen, siger han og fortæller, at han føler sig velforberedt.

- Sidste gang jeg var med, troede jeg, det ville være enormt hårdt, så jeg havde trænet 6.000 kilometer forinden, men i år har jeg kun lige rundet de 4.000 kilometer, for jeg tænker, jeg ved, hvad der skal til, siger den 67-årige cykelrytter.

Det viser rigtig meget og rigtig meget godt om Ringe og om Midtfyn og om Faaborg Midtfyn i det hele taget. Det viser for det første, at vi er en cykelkommune og at Ringe om nogen er en cykelby
Hans Stavnsager
Børnecancerfonden
Er en privat og selvstændig fond, som blev stiftet i 1995 af overlæge, dr.med., Henrik Hertz.

Har til formål at hjælpe børn med kræft i Danmark.

Det gøres ved at:

øge befolkningens viden om kræft hos børn

styrke forskning i diagnostik og behandling af kræft hos børn

forbedre vilkårene for de syge børn og deres familier.

Kilde: Børnecancerfonden

Godt forberedt

På pladsen er formand for Team Ringe, Ole Andersen, i gang med at hilse af med sin familie. Han kan fortælle at forberedelserne er forløbet godt, og at holdet er helt klar til årets tur.

- Vi er 24 ryttere og fire hjælpere, og vi har planlagt at køre 200 kilometer om dagen i gennemsnit, men vi kører kun 50 kilometer mellem pauserne, og der har vi fået sponsoreret al forplejning og de to biler, der er med, siger han og fortæller at rytterne selv betaler alle de udgifter, der ellers er forbundet med turen, som så ikke belaster de indsamlede beløb.

- Hver rytter har forpligtet sig til at samle 5.000 kroner sponsorkroner ind, som går ubeskåret til Børnecancerfonden, og det samlede beløb plejer at ligge på omkring 200.000 kroner, siger han.

Højtidelig afgang

Fra scenen bliver rytterne præsenteret en efter en til publikums klapsalver, og herefter holder borgmester, Hans Stavnsager en lille takke- og afskedstale hvor han roser deltagerne i Team Ringe for at kaste sig ud i de 1.000 kilometer imod Paris.

- Det viser rigtig meget og rigtig meget godt om Ringe og om Midtfyn og om Faaborg Midtfyn i det hele taget. Det viser for det første, at vi er en cykelkommune og at Ringe om nogen er en cykelby, siger han blandt andet i sin tale, inden de 24 ryttere, fire hjælpere og to følgebiler kører igennem den store, gule oppustelige portal, der er som taget ud af et målfoto fra Tour de France.

Og hvem ved - måske vil de blive modtaget på samme facon, når de når frem til Place de Concorde i Paris 27. juli.

Se billederne: Torvet i Ringe var fyldt, da 24 cykelryttere satte kursen mod Paris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce