Torvet og Algade var lørdag fyldt med legetøj i alle afskygninger, da Ringe Handelsstandsforening arrangerede børneloppemarked.

Ringe: Der var dukketeatre, brætspil og bamser. Der var actionfigurer, bøger, plastickeyboards, togbaner og brandbiler. Der var faktisk alt, hvad det legesyge hjerte kunne begære, da der lørdag mellem 10 og 14 var børneloppemarked i Ringe Bymidte.

Jakob Binau på 13 fra Søndersø var blandt dem, der havde været i gemmerne for at finde det, der ikke længere blev brugt og kunne sælges ud af. Han var afsted sammen med sin mor og sin lillesøster.

- Jeg har blandt andet taget nogle Nerf-våben med. Og så købte jeg og en kammerat engang nogle samlefigurer på et loppemarked, men vi har egentlig ikke rigtig brugt dem, så nu skal de sælges igen, forklarede han.

Han havde ikke selv været ude at handle.

- Men min søster har købt et vimpel. Flere har spurgt efter, om de måtte købe det. Men det er altså ikke til salg.

Også Henriette Lund og 8-årige Celina Lund fra Ryslinge havde taget opstilling på markedet.

- Der er blevet ryddet op både på værelset og på loftet. Vi har tre børn i huset, så vi har noget til de helt små og til de lidt større, fortalte Henriette Lund, som kunne glæde sig over, at der allerede var middagstid var kommet pænt med penge i kassen.

Og hvad skal de penge så bruges til?

- Dem får børnene. De skal nok kunne finde på noget nyt at bruge dem til, lød det fra Henriette Lund med et smil.

Da klokken blev 12 måtte forældrene overtage vagttjansen i de fleste stande. Der gik Lærke Marquard, kendt fra MGP, nemlig på scenen.

  • Billede

    Af:

    Journalist på Faaborg-Midtfyn-redaktionen. Skriver til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende, Ugeavisen Faaborg, fyens.dk og mitfyn.dk.