Ni frivillige håndværkere har i sidste uge været i gang med at bygge gudehov i Korinth sammen med Jim Lyngvild

Mange meldte sig på banen, da Lyngvild efterlyste hjælp til sit gudehov - et tempel til ære for de nordiske guder.

Heriblandt ni håndværkere fra hele landet, der ugen igennem har været i gang med at bygge tempel i Korinth.

De har alle fast job, men de har meddelt mester, at de holder fri, fordi de gerne vil hjælpe Lyngvild med byggeriet.

Herudover har Bas kraner fra Odense stillet en kran til rådighed en hel dag.

- Det er fedt, at folk i Danmark stadig vil være med til at lave noget frivilligt. Jeg troede, den gode tanke var død. Men jeg er meget ydmyg over, at de gider det, siger Jim Lyngvild.

Alt er stort

udeTo af de håndværkere, der valgte at drage til Haagerup, er Palle Kristiansen, tømrer fra Viborg, og Jannik Tøtrup, skovarbejder fra Tarm.

- Jeg meldte mig på grund af den måde, det skulle bygges på. Det er en ekstrem måde at bygge på. Alt er overdimensioneret stort , siger Palle Kristiansen, der ikke havde mødt Jim Lyngvild før i mandags. Han skrev bare til ham, da han så Facebook-opslaget.

- Der er intet rutinearbejde i det her. Der er ingen tegninger. Så det er hele måden, det bliver gjort på. Det er ligesom i gamle dage og vejen dertil er ikke lagt fast. Det er fedt at være en del af det. Det er ikke Jims, det er vores, understreger han.

Det er tømrer Lasse Lassen, der leder slagets gang. Det var også ham, der stod for at opføre Lyngvilds vikingehus, Ravnsborg.

Palle Kristiansen holder ferie fra sit faste arbejde. Og han har også har meddelt mester, at han holder fri i uge 10, når de skal bygge færdig.

Vil gerne lære mere

Jannik Tøtrup er selv fritidsviking, og han har mødt Jim Lyngvild til et par vikingetræf.

- Jeg synes, at det er rigtig spændende. Jeg er skovarbejder og vil gerne lære noget mere tømrerarbejde. Og så brænder jeg for det gamle håndværk, forklarer han.

De to fortæller, at alle hurtigt fandt hinanden og at de arbejder godt sammen.

- Vi er frivillige og kan bare komme og gå som vi vil, men der sker noget hele tiden, og vi vil bare være med.

- Vi bygger et makkerskab op på en underlig måde. Vi går meget op i det. Det er skideskægt, og man bliver grebet af stemningen siger Jannik Tøtrup.

Det hjælper også på den gode stemning, at alle arbejdsmændene har boet på Ravnsborg hele ugen.

- Det er fedt, at han åbner sit hjem op, og vi kan bo der. Det gør det også til et mere personligt byggeri, siger Jannik Tøtrup.

- Jim er super cool. Han er bare Jim. Og hvor mange kan sige, at de har spillet trivial pursuit med Jim og næsten vundet?

Lyngvild selv skulle også deltage i byggeriet, men han har mest haft travlt med at skaffe ting og lave mad til sine håndværkere.

- De har fået vikingeøl, pølser og frysepizza. Og så har de fået stegt flæsk og flæskesteg. Pia K ville være meget stolt af mig, siger Lyngvild.

- Det er vigtigt for mig, at skal grine og have det fedt.

Genoptages i uge 10

Jim Lyngvild har fået mange grovheder på de sociale medier, efter han efterlyste frivillig arbejdskraft.

- Nogen sviner mig altid til og siger, at jeg kun gør det for at få opmærksomhed. Og hvad så?!

- Jeg er ligeglad med, hvorfor folk synes, jeg gør, som jeg gør. Jeg gør det her, fordi det er superfedt, og jeg er med til at bringe kulturarven videre.

- Jeg er ikke sådan en bestemmer-røv, der bare vil have det på min måde. Jeg er bare glad for at være med, understreger Jim Lyngvild.

Byggeriet holder pause nu, fordi Jim Lyngvild fløj til Kina lørdag for at give et interview til Vogue China. Men det genoptages i uge 10.

Og når gudehovet så står færdigt, så skal det fejres.

- Ja for pokker. En stor fest med dyreofringer og nøgne kvinder i fuldmånens skær, siger Jim Lyngvild med et skælmsk glimt i øjet.

  • Jørgensen_Anne

    Af:

    Journalist på redaktionen i Faaborg-Midtfyn Kommune. Skriver til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og UgeAvisen Faaborg. Er 31 år og bosat i Faaborg.