Ringe: Det gamle gasværk ved togstationen i Ringe blev for tre år siden reddet fra nedrivning. I dag ligner det mere en ruin end en bevaringsværdig bygning.

Gasværkets bagside er blevet forvandlet til gabende hul, hvor nogen har banket murstenene og pudset ved stort vindue løs. Murbrokkerne breder sig langt ind i de rodede lokaler og dynger sig op neden for hullet.

Hvem der har begået hærværket ligger hen i det uvisse.

Det er dog almindeligt kendt i Ringe, at unge holder til på den tilgroede grund, der engang også husede et jernstøberi. I 2011 kom det frem, at stedet i høj grad blev brugt til at sniffe lightergas, og i den forbindelse blev ejeren af stedet, Erling Bo Pedersen, bedt om at spærre gasværket af.

De plader, der skulle forhindre de unge i at komme ind, er siden blevet fjernet igen, og der ligger skrald, cigaretskodder og tomme beholdere til lightergas overalt.

Politiet og SSP Ringe kan dog ikke gøre noget, før nogen anmelder hærværket.

- Vi har ikke modtaget nogen anmeldelse, og derfor kan vi ikke rykke på det i øjeblikket. Vi kan kun opfordre til, at folk henvender sig til politiet, hvis der foregår noget kriminelt, eller hvis de føler sig generet, siger Winnie Lund fra Faaborg-Midtfyns Lokalpoliti.

Læs mere i Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis tirsdag.

  • Byline

    Af:

    Journalist på Fynske Mediers redaktion i Faaborg, hvor jeg skriver artikler til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og Ugeavisen Faaborg. Tidligere har jeg været ansat i vikariater på redaktionerne i Svendborg og Ringe, og jeg har været skribent på tillæg som Eksklusiv, Den Sidste Rejse og SommerDanmark. Derudover er jeg boganmelder for kulturredaktionen.