Sct. Georg er spejdernes skytshelgen, og Sct. Georgs Gilderne var oprindeligt en organisation for tidligere spejdere. Den er international, og det første gildemøde i Danmark blev holdt i 1933.

- Den 11. januar 1966 blev Sct. Georgs gildet i Ringe oprettet som et selvstændigt gilde. Det var ambitiøse mænd, der som tidligere spejdere mente, at Ringe skulle have sit eget gilde og mange tidligere spejdere i byen bakkede op om ideen. Ved en stiftelsesfest på Hotel Ringe, hvor omkring 130 gæster fra de øvrige gilder på Fyn deltog, var gildet en realitet. Derfor ønsker vi at fejre 50 året for stiftelsen ved en reception den 14. januar fra klokken 15.30 til 17.30 i sognegården ved Ringe Kirke, fortæller gildemester Hanne Andersson i en pressemeddelelse.

Ringegildet har aldrig været et stort gilde. Medlemsantallet har igennem alle årene ligget på cirka 25 medlemmer.

Sct. Georgs Gildet er ikke en loge, alle kan være med og er velkomne i gildet. Det er et fællesskab for voksne, hvis idégrundlag og formål er at leve efter spejderidealerne om at være aktiv og have en positiv indstilling til det samfund, vi lever i - både lokalt og internationalt.

Det er naturligt for gildets medlemmer at deltage i andre relationer både internationalt og lokalt.

  • Guldborg_Bente_(2015)_009

    Af:

    Jeg er journalist på Faaborg-Midtfyn Lokalredaktionen i Ringe. Her beskæftiger jeg mig som tovholder især med lokalstof i ugeavisen Midtfynsposten - og også med stof til lokalsiderne i Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har været ansat siden 1987, altid på Midtfyn. Jeg bor i Kværndrup med min mand og holder af planter og have.