I løbet af natten er det 10 meter høje juletræ i Ringes midtby blevet savet midt over med en motorsav. Rystende og meningsløst, lyder det fra handelsstandsforeningen.

Ringe: Borgere og andre med et ærinde i Ringe midtby blev mødt af et, for mange, trist og sørgeligt syn onsdag morgen.

Byens juletræ på Kirkepladsen lå nemlig fladt ned, og det tyder på, at det ikke er tiltagende blæst, som er årsagen.

Godt en meter til halvanden oppe er stammen nemlig savet over, så træet er væltet.

Onsdag morgen kunne Mickael Simonsen, formand for Ringe Handelsstandsforening, så ved selvsyn konstaterer hærværket.

- Jeg er rystet. Jeg er rystet over, at man fælder et juletræ, som vi som forening har sat op til byens borgere, siger Mickael Simonsen og pointerer, at træet er savet over med en motorsav.

- Det er fuldstændig meningsløst. Men der må være borgere i byen, som ikke ønsker det, lyder det sarkastisk fra formanden.

Regning på 15.000 kr.

Ifølge Mickael Simonsen koster hærværket mellem 15.000 og 20.000 kroner. Det er i den størrelsesorden, som det koster at få skaffet et nyt og sat det op med lys på.

- Nu må vi ud og se, hvor og om vi kan finde et. Det er ikke sikkert, at det bare lige lader sig gøre. Men vi skal nok skal få et nyt juletræ, siger aktivitetsformanden.

Han havde onsdag morgen kontakt til politiet, hvor hærværket blev anmeldt.

- Men de vil ikke gøre noget ved det. Men mon ikke de er interesseret i at høre fra folk, hvis de har set noget, lyder det fra Mickael Simonsen.

Det er en fast tradition, at Ringe by har et juletræ på Kirkepladsen og et på Torvet. Det er juletræet på Kirkepladsen, som danner rammen om byens lysfest, hvor selveste julemanden kommer på besøg for at tænde træet. I år skete det den 17. november, og træet nåede derfor kun at stå oprejst i godt to uger.

Eftersigende er juletræet på Torvet sluppet uden om hærværksmanden eller -mændenes motorsav. Har man oplysninger om det fældede juletræ, så er man meget velkommen til at kontakte Ringe Handelsstandsforening.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.

Mere om emnet

Se alle
Se video: Hærværksramt juletræ erstattes af et nyt

Se video: Hærværksramt juletræ erstattes af et nyt

2
Efter hærværk: Fonde sikrer Ringe et nyt juletræ

Efter hærværk: Fonde sikrer Ringe et nyt juletræ