RINGE: De fleste af dem skal sandsynligvis have sig "en morfar" her i eftermiddag - for i nat fik de ikke sovet meget!

De nye 10. klasser på Tingagerskolen i Ringe kom bogstaveligt talt på stroppetur i går, mens deres lærere så til fra sidelinjen.

En bedemand, en misbrugskonsulent og en politimand, som i deres fritid kreerer oplevelsesture for folk i alle aldre, havde på en landejendom ved Boltingårdskoven sammensat et opgaveprogram, som skulle få de 36 unge til at forstå, hvor vigtigt samarbejde er.

Fuck, hvor klamt!

De færreste af dem kendte hinanden i forvejen, men før dagen var omme, fik de både grinet, gyset, bandet og hygget sig sammen.

Første øvelse gik ud på overhovedet at finde ejendommen, som lå tre-fire km fra skolen. Et af de fire hold for vild og måtte guides på rette spor.

- Fuck, hvor klamt! Jeg gør det IKKE, lød det igen og igen, da første hold skulle forcere et pænt stort, temmelig brunt vandhul liggende på en hjemmebygget båre, der hang i en tovbane. En ad gangen skulle de over på den anden side, og mens en lille gruppe stille piger hviskende blev enige om, at det turde de under ingen omstændigheder, så lykkedes det de andre ved fælles hjælp at komme over. De fleste dog med våde sokker.

Imens var de andre hold på forhindringsbane eller skød til måls med hætte over hovedet - vejledt af en kammerat.

Efter en hel eftermiddag i det fri gik turen til skolen med madlavning, hygge og så lige et sent aften-stjerne-løb omkring skolen.

Resten af natten tilbragte eleverne i medbragte soveposer.
  • Fyens Stiftstidende