Ugeavislæsere stormede Faaborg Miniby ved snigpremiere på sæsonåbning

Faaborg: Et par læsere af Ugeavisen Faaborg fik en noget ubehagelig oplevelse ved kaffebordet i Det gamle Bibliotek tirsdag eftermiddag, for en skælm havde byttet indholdet af sukkerskålen ud med salt, og det faldt - forståeligt nok - ikke just i god jord hos de kritiske avislæsere, der fik en uskøn smagsoplevelse.

Men bortset fra den ikke særligt sjove spøg, kom 70 læsere til en interessant snigpremiere på Faaborg Miniby, der ellers først sæsonåbner kr. himmelfartsdag, altså på tordag.

70 var flere end forventet - og væsentlig flere end de godt 40, der havde forhåndstilmeldt sig, så i en fart måtte der hentes ekstra kage og brygges mere kaffe for at holde på den gode stemning.

Læserne fik et par oplevelser ud over det sædvanlige: Dels inviterede minibyggerne på et kig i værkstederne under Faaborg Byskole, dels blev de vist rundt i minibyen af vægter Steen Bo Verner, der ellers plejer at fortælle sine anekdoter i Faaborg full size under de lune sommeraftner.

Stig René Jørstrøm, PR-mand for minibyggerne havde sin egen lille spøg for med vægteren. For når morgenstjerne-svingeren runder Tre Kroner i middelalderbyens midte, plejer der at stå en øl klar til ham, som han så bunder i én lang slurk. Men da minibyen jo kun er en tiendedel størrelse af originalen, så trak Stig René Jørstrøm til forsamlingens store moro et snapseglas fuld af øl op og langede det frem mod den skuffede, tørstige vægter.

For helhedens skyld må vi hellere få nævnt, at Jørstrøm hurtigt tilvejebragte en øl i rigtig vægterstørrelse og fik smilet tilbage mellem Verners kinder.

Den gemytlige tone faldt i gæsternes smag.

- Vi har aldrig fået besøgt minibyen tidligere, selv om børnebørnene ofte har plaget om en tur, fortæller Karin Hansen, der havde lokket sin mand Asger Hansen med på oplevelsen.

Gemalen lader sig snart pensionere og overvejer allerede at slutte sig til korpset af cirka 30 minibyggere, der vinteren igennem hygger og bygger i kældrene under byskolen.

- Vi er 30 medlemmer, men kun omkring halvdelen er rigtig aktive, så vi vil gerne være flere, siger minibyformand Peder Olsen.

Også for Ugeavisen Faaborg, der arbejder sammen med radio S-FM, snart Skala FM, om at lave den ugeavis, der har landets højeste læsertal, blev det en god dag. Arrangementet var det første i en perlerække af udadvendte aktiviteter, der vil forsøge af skabe en communityfølelse omkring gratisavisen i løbet af det næste års tid.

- Det, vi gerne vil, er at lave en ugeavis, der er meget mere end det papir, der ligger i postkassen om tirsdagen. Vi vil prøve at blive en slags samlingspunkt for liv og aktivitet i og omkring Faaborg for vores læsere og sammen med vores læsere, erklærer områderedaktør for Fynske Medier i Faaborg, Torsten Cilleborg.

  • Jørgensen_Anne

    Af:

    Journalist på redaktionen i Faaborg-Midtfyn Kommune. Skriver til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og UgeAvisen Faaborg. Er 31 år og bosat i Faaborg.