Sag om skolebestyrelse for lukkede døre


Sag om skolebestyrelse for lukkede døre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OFFENTLIGHED:Uden nærmere begrundelse lægges der låg på debat om eventuelt suppleringsvalg

RYSLINGE:Tilsyneladende får offentligheden ikke mulighed for at vurdere argumenterne for og imod, når kommunalbestyrelsen i eftermiddag afgør, om skolebestyrelsen ved Kværndrup Skole kan fortsætte uden suppleringsvalg, selv om den ikke længere er fuldtallig.

Efter den udsendte dagsorden bliver sagen diskuteret for lukkede døre.

Hverken borgmester Gunnar Landtved (V) eller kommunaldirektør Allan Christiansen kan give Stiftstidende en begrundelse for, at sagen, som efter det oplyste ikke vedrører enkeltpersoners forhold, ender på enlukket dagsorden.

Fire gange i år har kommunalbestyrelsen behandlet anmodninger fra skolebestyrelsesmedlemmer om udtræden. De er alle behandlet for lukkede døre.

Personsager

Ifølge Allan Christiansen er det sket ud fra den betragtning, at der er tale om en slags personsag, hvor der kan komme følsomme oplysninger frem.

- Der kan være helbredsgrunde til, at man ønsker at udtræde, og ikke er interesseret i, at der står på en dagsorden, at man har fået kræft, siger kommunaldirektøren.

I august 2003 havde Ryslinge Kommune en ansøgning på åben dagsorden, hvor Filt Hansen (I) fik ført til protokols, at han syntes den skulle behandles for lukkede døre.

Ingen af de tre andre midtfynske kommuner følger den praksis.

- I de 11 år jeg har været borgmester, har vi ikke behandlet en eneste anmodning om udtræden af en skolebestyrelse på lukket dagsorden, siger borgmester Bo Andersen (V), Ringe Kommune.

Sag om skolebestyrelse for lukkede døre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce