SF'er vil have undersøgelse


SF'er vil have undersøgelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RYSLINGE: Mette Steffensen (SF), formand for Børne- og Kulturudvalget i Ryslinge Kommune, overvejer at få Tilsynsrådet til at vurdere, om reglerne blev overtrådt, da der blev udsendt en dagsorden til udvalgsmødet i morgen med en indstilling, som var helt anderledes end den, hun som formand havde aftalt med kommunaldirektør Allan Christiansen.

Det handler om den fremtidige skolestruktur, hvor kommunaldirektøren indstiller, at Ryslinge Sogneskole bliver overbygningsskole for hele kommunen.

Formelt er borgmester Gunnar Landtved (V) ansvarlig for indstillingen, og den blev han kritiseret for i forbindelse med kommunalbestyrelsesmødet i går.

Skolerne var slet ikke på dagsordenen, men det forhindrede ikke Mette Steffensen og Jørgen Tyllesen (R) i at sige, hvad de mente om borgmesterens optræden.

- Det kan være, du har fulgt de officielle regler - det vil jeg undersøge nærmere, men ikke de demokratiske spilleregler, sagde Mette Steffensen.

Hun vil på udvalgsmødet i morgen prøve at fastholde sin egen dagsorden om at diskutere, hvad der vil blive den bedste skolestruktur for eleverne - uden skelen til geo-grafien.

- Det har ikke været meningen, at vi skulle diskutere økonomi og bygninger nu, og derfor er der slet ikke lavet beregninger. Det skulle vi koble en arkitektkonsulent på, før vi f.eks. bestemte, hvor overbygningen skal være, siger Mette Steffensen uddybende til Stiftstidende.

Efter hendes opfattelse er den demokratiske proces blevet totalt forplumret, så det bliver svært for Børne- og Kulturudvalget at gå i dybden med høringssvarene fra skoler og børnehaver.

Kolbøtten

Jørgen Tyllesen talte om en kolbøtte efter et par års bestræbelser på at skaffe Ryslinge Kommune god presse.

- Jeg tror, at det kan komme til at koste bunden ud af kommunekassen. Det er nødvendigt med økonomiske betragtninger, før den beslutning tages, advarede Jørgen Tyllesen.

Han frygtede, at sagen vil gå ud over politikernes troværdighed i Ryslinge Kommune.

- Sagsbehandlingen har fulgt loven og de ting vi har vedtaget her omkring det runde bord, sagde en kortfattet borgmester.

Han tilføjede, at indstillingen ikke forpligter Børne- og Kulturudvalget til at træffe en bestemt beslutning.

- Det er kun en indstilling. Udvalget kan ændre på ordlyden eller lave fuldstændigt om på det. Den endelige beslutning tages først på kommunalbestyrelsesmødet 8. december, sagde Gunnart Landtved.

Om den famøse dagsorden sagde han:

- Jeg har ikke rørt den dagsorden. Jeg har set den, inden den er gået ud.

SF'er vil have undersøgelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce