SF'er har vakt lærernes vrede


SF'er har vakt lærernes vrede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

skolestruktur: I åbent brev vender de sig mod beskyldninger om illoyalitet

RYSLINGE: I fredags måtte Winnie Tang Pedersen (SF) stå skoleret for borgmester Gunnar Landtved (V) og kommunaldirektør Allan Christiansen på grund af nogle udtalelser hun kom med på kommunalbestyrelsesmødet mandag 11. januar.

Efter hendes opfattelse havde nogle lærere optrådt illoyalt i spørgsmålet om den nye overbygning på Gislev Centralskole og lagt pres på elever for at få dem til at fravælge Gislev.

- Det var ikke særlig godt at komme med sådan en udtalelse på et offentligt møde, hvor dem, hun kritiserer, ikke kan reagere. Derfor indkaldte jeg Winnie Tang Pedersen til et møde, hvor vi blev enige om, at hun udsendte en pressemeddelelse med beklagelse, siger borgmester Gunnar Landtved.

På sin vej krydsede Winnie Tang Pedersens pressemeddelelse så et åbent brev fra lærerne på Gislev Centralskole og Kværndrup Skole til politikerne i kommunalbestyrelsen.

I brevet tager lærerne skarpt afstand fra beskyldningerne for illoyalitet.

- Vi har netop ageret helt anderledes end det påståede, og gjort vores bedste for at sælge budskabet om overbygningsskolen i Gislev, skriver tillidsrepræsentant Alan Jørgensen på Kværndrup-kollegernes vegne. Han tilføjer, at lærerne flere gange har bedt om mere tid til at lave det helt rigtige tilbud i Gislev.

Både Alan Jørgensen og den anden tillidsmand, Steffen Fischer Nielsen, Gislev, slutter de åbne breve med forventningen om et dementi.

Spørgsmålet er så, om lærerne får det med Winnie Tang Pedersens beklagelse, der kan efterlade en tvivl om, hvorvidt beklagelsen går på selve udtalelsen eller det forhold, at udtalelsen faldt på et åbent møde.

Den tvivl bidrager hun ikke selv til at rydde af vejen.

- Jeg står ved, hvad jeg har skrevet - 100 procent, siger Winnie Tang Pedersen.

Men mener du, at nogle lærere har optrådt illoyalt eller mener du det ikke?

- Jeg må henvise til den udtalelse, som jeg er blevet enig med borgmester og kommunaldirektør om, lyder svaret.

Hun tilføjer dog, at hun har hæftet sig ved en passus i Alan Jørgensens brev, hvor han skriver "... og langt de fleste har været loyale medarbejdere gennem mange år."

(Kursiveringen er Alan Jørgensens, red.)
BEKLAGELSEN
Til lærere og ledelse på skolerne i Ryslinge Kommune. - Jeg skal hermed beklage, at min udtalelse om nogle læreres manglende loyalitet i forbindelse med skolestrukturdebatten, og som af pressen er tolket som kritik af samtlige medarbejdere, blev udtalt på den åbne del af kommunalbestyrelsesmødet den 10. januar.

Winnie Tang Pedersen (SF)

SF'er har vakt lærernes vrede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce