Socialdemokraternes Hans Stavnsager sendte fra byrådssalen en klar hilsen til de kommunale medarbejdere, som er trætte af ustandselige forandringer.

Faaborg-Midtfyn: Arbejdsmiljøet for de ansatte i Faaborg-Midtfyn Kommune, balladen om de mange exits fra rådhusets topledelse og konsekvenserne af sidste års gennemgribende chefreform har fyldt meget i den offentlige debat den seneste tid.

Som den eneste politiker brugte Socialdemokraternes Hans Stavnsager kommunalbestyrelsesmødet mandag til at sende en direkte besked til kommunens cirka 3500 ansatte.

Hans Stavnsager slog fast, at forandringer er et vilkår, også i kommunen, men han understregede samtidig, at medarbejderne skal inddrages, når organisationen forandres.

- Hvis vi ikke har medarbejderne med, så de kan se meningen med, hvad vi gør, så bliver det ikke til noget i virkelighedens verden. Jeg kan godt forstå, at der er mange af kommunens ansatte, som synes, at der sker mange forandringer, og at de kommer rigtig hurtigt og oven i hinanden, og som siger, at "kunne vi ikke få ro til at passe vores arbejde". Jeg kan godt forstå, at man kan have den oplevelse, sagde Hans Stavnsager, før han for alvor skruede op for billedsproget.

- Men pointen er, at verden forandrer sig, og så er det ligesom i geologien, at hvis vi ikke forstår at bevæge os sammen med verden, så kommer der på et tidspunkt et jordskælv. Og jordskælv er ikke rare. Derfor prøver vi at kigge nogle år ud i fremtiden. Forandring er ikke et valg, det er et vilkår, lød det fra den socialdemokratiske borgmesterkandidat.

  • Journalist portræt

    Af:

    Lokalredaktør siden 2009 på Fynske Mediers redaktion i Ringe, hvor jeg laver lokaljournalistik om Midtfyn til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, ugeavisen Midtfynsposten samt fyens.dk og mitfyn.dk. Tidligere lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Faaborg. Ansat i Fynske Medier/Fyens Stiftstidende siden 2006.

Mere om emnet

Se alle
1
Budgetvedtagelse: Skåltaler med dråber af malurt i bægrene

Budgetvedtagelse: Skåltaler med dråber af malurt i bægrene

Budgetforlig: Politiske gaver til de fleste

Budgetforlig: Politiske gaver til de fleste

1
Enighed: Budgetaftale er faldet på plads

Enighed: Budgetaftale er faldet på plads