S-kandidat: Facebook leder tankerne hen på DDR's overvågning

Du skal lede længe, hvis du vil i kontakt med Steffen Jensen på Facebook. Han har nemlig ikke en profil på det sociale medie. Arkivfoto

S-kandidat: Facebook leder tankerne hen på DDR's overvågning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Steffen Jensen, der stiller op for Socialdemokratiet, har fravalgt Facebook, fordi han vil have ret til privatliv på internettet.

Sdr. Nærå: 38-årige Steffen Jensen, der stiller op til kommunalvalget for Socialdemokratiet, er, modsat sine politikerkolleger og to tredjedele af Danmarks befolkning ikke på Facebook, og det er der en ganske særlig grund til.

- Jeg går op i retten til privatliv på internettet. Vi laver DNA-registre og automatisk nummerpladeregister, det bliver meget "orwellsk" og leder tankerne tilbage på DDR. Da jeg gik i skole og muren faldt, snakkede vi jo altid om, hvor onde Stasi var og alle deres ufine metoder, men nu er det åbenbart lykkes stifteren af Facebook at få folk til at hælde information direkte ind til ham, forklarer Steffen Jensen.

Det er nu ellers ikke, fordi han er teknologiforskrækket. Til dagligt er han ingeniør og arbejder med computerstyring af vindmøller, men han har aldrig haft en Facebookprofil og nu er det blevet et princip for ham.

- Hvis alle bare følger strømmen, ender det med, at der en dag sidder nogen og styrer os ovenfra. Min yndlingsbog er George Orwells 1984, og den tager jeg nogle gange frem og læser i for at blive bekræftet i, at man ikke skal hoppe på alt.

Steffen Jensen er godt klar over, at mange af hans politikerkolleger bruger Facebook aktivt i deres valgkamp og at han risikerer at gå glip af noget, fordi han ikke kan deltage i debatter med vælgerne på det sociale medie.

- Det kan godt ske, det er dumt ikke at være på Facebook, hvis man gerne vil i kommunalbestyrelsen. Jeg har tænkt meget over det, men jeg vil gerne fremstå ærlig og som jeg er, og derfor er det faldet ud til, at jeg ikke laver en Facebookkonto. Flere af mine kammerater har sagt, at jeg er nødt til det, men for mig er det ikke prisen værd.

Steffen Jensen har i øvrigt både en Twitterkonto og en Snapchat-profil.

S-kandidat: Facebook leder tankerne hen på DDR's overvågning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce