Rytmisk ro for små sjæle


Rytmisk ro for små sjæle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PÆDAGOGIK: Hilde Seemann kvittede jobbet som jordemoder og blev privat børnepasser
ØLSTED: Der er stille på Maevej. Rigtig stille. Herude for enden af den blinde grusvej i Ølsted kan man ligefrem høre, når krager vender.

Under et interimistisk halvtag står to barnevogne og en trækrybbe. Den ene barnevogn er en charmerende - men rusten - model fra 1940'erne, hentet kvit og frit på genbrugspladsen.

En sandkasse fylder godt op i hjørnet af gårdspladsen, og rundt omkring ligger enkelte trælegesager spredt i gruset.

- Jeg har købt det meste gennem Gul & Gratis, men det er nu ikke så nemt at finde brugte legesager i naturmaterialer, siger Hilde Seemann, der er pædagoguddannet og privat børnepasser for foreløbig tre børn.

Hannah, Ida og Ro tuller stille omkring, mens Hilde fortæller om, hvordan dagsrytmen er.

- Jeg ser det faktisk som min opgave at beskytte børnene mod alle de indtryk, som kan forstyrre deres leg.

- Sådan nogle små størrelser er jo ét stort sanseapparat, især i forhold til lyde og bevægelser, så jeg prøver at skabe så rolige rammer som muligt omkring dem, forklarer Hilde Seemann.

- For eksempel kunne jeg ikke drømme om at starte for vaskemaskinen eller støvsugeren, mens børnene er her. Og da slet ikke for radio eller fjernsyn, fortsætter hun.

Den lille verden er nok

Af samme årsag er der ingen udadgående aktiviteter hos Broby Kommunes eneste private dagplejer.

- Nej, vi er simpelthen her hele tiden. Her er rigeligt at forholde sig til for de små, siger Hilde Seemann, der forlod jordemoderfaget for et par år siden for at uddanne sig til Steiner-pædagog.

En af grundtankerne i Steiner-pædagogikken er, at børnene skal delagtiggøres i naturlige aktiviteter i modsætning til konstruerede børnebeskæftigelser. Så børnene hjælper med at at luge, hænge vasketøj op, hakke grøntsager og fodre dyrene i den udstrækning, de kan.

- De skal have lov at se voksne mennesker lave noget forståeligt og meningsfuldt, og så udvikler de sig ved at prøve at efterligne det, siger Hilde Seemann, der lægger stor vægt på genkendelige dagsrytmer i en hjemlig atmosfære.

- Vores samlingspunkt er den vogn dér, siger hun og peger på den firehjulede trækvogn.

Hver morgen tøffer de små om på marken bag ejendommen for at tjekke, hvordan fårene, gederne, hønsene, hesten, hunden, kattene og gæssene har det. Eller også går de bare ligeud ad markvejen. Og når de er færdige med det, er det frokosttid. Sådan går dagene, som Hilde Seemann finder dybt tilfredsstillende. I modsætning til jobbet som jordemoder i Odense, hvor hun ofte kom hjem med dårlig samvittighed over alt det, hun ikke nåede.

Rytmisk ro for små sjæle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce