Beboerne i Gundestrup har længe kæmpet for at få gjort noget ved farten på den vej, hvor to unge på 17 og 18 år onsdag eftermiddag mistede livet i ulykke.


Video: Nils Svalebøg

Det var meget voldsomt, da en 18-årig mand og en 17-årig pige onsdag eftermiddag mistede livet, da de kørte galt på den lille vej mellem Vester Åby og Gundestrup. Deres bil blev skåret over i to dele, de to unge landede ude på marken og var dræbt på stedet, mens bilens motor røg 15-20 meter i den anden retning og ind gennem et hegn på den modsatte side af vejen. Beboerne i Gundestrup, som dårligt kan kaldes en landsby, men snarere blot er en samling huse og gårde, er naturligvis rystede dagen efter ulykken. Men alligevel kommer det ikke som en overraskelse, at sådan noget kunne ske.

- Det måtte ske. Jeg har hele tiden sagt, at det kun var et spørgsmål om tid. Der bliver kørt voldsomt stærkt på den strækning. Her på mit kontor kan jeg jo sidde og høre, hvordan de gasser op og drøner forbi. Og jeg har også tidligere haft fat i politiet for at få gjort noget ved farten, siger Jørgen Hoff, der ejer Gundestrup Mejeri blot 100 meter fra ulykkesstedet. Allerede morgenen efter ulykken har de nærmeste naboer til ulykkesstedet, Michael og Helena Nielsen på Gundestrupvej 19, sendt mails til både politiet, Svendborg Kommune og Faaborg-Midtfyn Kommune.

- Vi er meget trætte af farten på den vej, og i de to år, vi har boet her, har vi hele tiden kæmpet for at få gjort noget. Og nu skal der bare ske noget. Der må sættes bump op på begge sider af den lille gruppe huse, hvor vi bor, og så må der laves fartbegrænsning på 40 kilometer i timen, siger Michael Nielsen. Parret har sat nogle "dukker" op på begge sider af deres hus for at opfordre folk til at sænke farten. De er i høj grad bekymrede for deres to drenge på otte og ni år.

- Egentlig skal de begynde at cykle i skole til foråret, men det er ikke sikkert, vi tør lade dem gøre det, hvis der ikke sker noget, siger Michael Nielsen.

Et centralt - og kritisk - punkt på vejen er en lille bakke, som er både kendt og berygtet i lokalområdet som "kildebakken" eller "flyvebakken" eller "hoppet" omkring 50 meter fra Michael og Helena Nielsens hus.

- Alle ved, at hvis man kører 80-100 kilometer i timen hen over den bakke, begynder bilen at lette. Vi har boet i lokalområdet hele vores liv, og vi har da også selv prøvet det, fortæller Michael Nielsen.

- Vores naboer har også flere gange haft fat i politiet, og det mundede ud i, at de for to uger siden lavede fartkontrol på strækningen, uden at de dog fik fat i ret mange, nævner Michael Nielsen.

Birger Jensen, der bor lidt længere henne ad vejen og selv er ansat ved politiet, kan bekræfte, at der har været fartkontrol på stedet.

- Det er ikke det generelle billede, at alle kører for stærkt. men problemet er, at der er enkelte tilfælde, hvor unge kører alt for stærkt, siger Birger Jensen.

Vagtchef Kenneth Taanquist hos Fyns Politi oplyser, at politiet fortsat ikke kan fastslå præcist, hvad der gik galt ved ulykken, ud over at høj fart formentlig har været en væsentlig årsag.

- En bilinspektør skal nu undersøge resterne af bilen, og der kan godt gå et par uger, inden vi ved noget mere, siger han.

Politiet vil fortsat ikke frigive navnene på de dræbte, der ifølge avisens oplysninger stammer fra Korinth og Ollerup.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
4
To blev dræbt ved Gundestrup: Nu er hastigheden beregnet: 111 km/t

To blev dræbt ved Gundestrup: Nu er hastigheden beregnet: 111 km/t

1
Veninder til dræbt pige: - Det er helt surrealistisk

Veninder til dræbt pige: - Det er helt surrealistisk

2
Ven til trafikdræbte: - Jeg er helt væk. Det er helt surrealistisk

Ven til trafikdræbte: - Jeg er helt væk. Det er helt surrealistisk