Ryslinges fremtid... øhhh


Ryslinges fremtid... øhhh

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBATOPLÆG: Få borgere har benyttet muligheden for at få indflydelse på udviklingen
RYSLINGE: Måske er det lidt uretfærdigt overfor de Ryslinge-borgere, der sidste år lagde et stort arbejde i at formulere "Drømmen om Ryslinge" med et helt konkret idékatalog til politikerne.

Men ikke desto mindre er det overraskende, at så få har benyttet den aktuelle mulighed for at få indflydelse. I starten af juni gav kommunen bolden op på tre offentlige debatmøder i Gislev, Kværndrup og Ryslinge, og siden da har borgerne været direkte opfordret til at forholde sig til egnens fremtid.

Men da fristen udløb den 23. juli lå der sølle fem borgerindlæg på bordet i teknisk afdeling, hvor Jørgen Andersen er ansat til at styre planlægningsarbejdet.

Skuffet borgmester

- Jeg må da nok indrømme, at jeg havde håbet på lidt flere, erkender borgmester Gunnar Landtved (V).

- Når vi nu skal til at snakke med nabokommunerne om sammenlægning, er det jo vigtigt, at vi kender borgernes ønsker for fremtiden så godt som muligt, forklarer han.

Gunnar Landtved kunne vælge at tolke tavsheden som total tilfredshed fra borgernes side. Men han er nu ikke helt overbevist om, at den holder.

- Det kan jo også være, at vi har taget gassen lidt af ballonen ved de debatmøder, vi lagde ud med, funderer han.

Et tredje bud kan være, at debatperioden fra maj til medio juli måske er uheldigt valgt.

- Nej, for her om sommeren har man jo ekstra god tid til at tænke sig om, så det er da bedrøveligt, at der ikke er flere, der gør det, siger Lone Nielsen fra Sandager, som er én af de få, der faktisk har givet sit besyv med.

De indre værdier

Lige nu sidder Jørgen Andersen så og forsøger at samle trådene til det afsluttende borgermøde, der skal være i august, inden politikerne tager over.

Gået på klingen tør han godt konkludere, at det er de indre værdier, borgerne generelt lægger vægt på at værne om. Og det er der en rigtig god logik i, efter hans mening.

- Når motorvejen kommer, vil det ændre vilkårene grundlæggende for Ryslinge Kommune. Motorvejen betyder meget mere for udviklingen end kommunalreformen, siger Jørgen Andersen.

De høje hastigheder vil få afsmittende virkning på folkementalitet, sådan at langsommelighed og stilhed bliver attraktiver, hvilket rimer fint på at værne om de indre værdier, forudser han.

Men lige præcis, hvordan man gør det, er jo det store spørgsmål.

- Så jeg vil gerne appellere til, at man blander sig på mødet i august. Det er jo borgernes plan, vi skal lave, og ikke kommunens, understreger Gunnar Landtved.

For Ryslinge Kommune den eksisterer jo næppe i 2012.

Ryslinges fremtid... øhhh

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce