Ryslinge topper med tilskud


Ryslinge topper med tilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RYSLINGE: Om der er nogen sammenhæng med takstpolitikken kan ikke dokumenteres. Men påfaldende er det i hvert fald, at antallet af børn i privat pasning er markant større i Ryslinge Kommune end i Ringe.

I Ryslinge kan forældrene nemlig få op til 3980 kroner i støtte til et barn under tre år eller 70 pct. af pasningsudgiften, og her er der lige for tiden 17 børn i privat pasning.

I Ringe udbetales der derimod maximalt 2036 kroner eller 50pct. af forældrenes dokumenterede udgifter, og her er der p.t. otte børn, der benytter muligheden for alternativ pasning.

Forskellige forklaringer

- Jeg tror da afgjort, at det er de forskellige støttesatser, der har en betydning, siger Inger Thorø Pedersen fra Børne- og Ungeafdelingen i Ryslinge Kommune.

Spørger man på pladsanvisningen i Ringe er Tina Teglgaard imidlertid ikke helt enig.

- Forældrene vælger typisk privat pasning på grund af meget skæve arbejdstider eller fordi de bor i et yderområde. Det er ikke mit indtryk, at taksterne er afgørende, siger Tina Teglgaard.

Hun tror, at den ringe interesse for privat pasning skyldes en vis utryghed ved den pædagogiske kvalitet.

- Vi har jo tilsynspligten, men vi når kun ud til de private passere to gange om året, hvor vi tilser de kommunale dagplejere omkring otte gange årligt, nævner hun.

Til tre år eller seks år?

Ringe Kommune markerer sig også ved som den eneste af de midtfynske kommuner kun at yde tilskud til de nul-to-åriges private pasning. Herefter er det 100 pct. forældrebetaling. Både Ryslinge, Broby og Årslev yder støtte indtil børnene skal i børnehaveklasse, dog et mindre beløb for de over tre-årige.

Ryslinge topper med tilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce