Ryslinge skal låne 13 mio. kroner til skoler


Ryslinge skal låne 13 mio. kroner til skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FEJLSKØN: Renovering af skoler bliver dyrere end forventet. Et enigt økonomiudvalg anbefaler nyt lån
RYSLINGE: Politikerne i Ryslinge er blevet enige om en køreplan for renoveringen af kommunens tre folkeskoler. Til gengæld viser det sig, at kommunen har taget helt fejl med hensyn til prisen. Indtil fredag i sidste uge lød vurderingen på otte millioner kroner. Det tal er siden vokset til 13 millioner kroner. Penge, som kommunen ikke har og derfor er nødt til at låne.

Borgmesteren i Ryslinge Kommune, Gunnar Landtved (V), indrømmer gerne, at han stod bag det oprindelige skøn.

- En stigning fra otte til 13 millioner kroner lyder måske af meget. Men man skal tænke på, at jeg ikke har indregnet udgifter til blandt andet arkitekt og bygherrerådgiver, siger han.

Urealistisk skøn

Det var netop bygherrerådgiver Verner Carstens fra firmaet Bo-plan, som pegede på, at der var tale om et urealistisk skøn. Det skete på et møde i den særlige styregruppe fredag, fortæller han til Stiftstidende. I dag er borg-mesteren helt enig i rådgiver-ens vurdering:

- Jeg erkender, at det kræver flere penge, hvis arbejdet skal gøres ordentligt. Det ser jo tåbeligt ud, hvis man stopper med at renovere midt på en væg, fordi der ikke er råd til mere, siger han

Den holdning bakkes op af et enigt økonomiudvalg.

Tidligere på ugen anbefalede udvalget, at kommunalbestyrelsen beder Indenrigs- og Sundhedsministeriet om lov til at optage et ekstra lån på 6,5 millioner kroner. Resten af pengene låner kommunen via den almindelige låneramme for årene 2004, 2005 og 2006.

Ikke overrasket

Ifølge Poul Arne Nielsen (S), der er medlem af både Økonomiudvalget og styregruppen, er udgifterne ligelig fordelt mellem de tre skoler i henholdsvis Kværndrup, Gislev og Ryslinge. Han er ikke overrasket over, at borgmesterens skøn har vist sig at være forkert. Tværtimod.

- Otte millioner kroner rækker ikke langt, hvis du vil renovere tre skoler, som både skal rumme moderne undervisningslokaler, pædagogiske servicecentre, kombi-biblioteker og ikke mindst særlige rum, som gør lærerne i stand til at forberede sig på skolen, siger han.

Tidsplan klar

Tidligere på ugen blev medlemmerne af Børne- og Kulturudvalget enige om en tidsplan. Heraf fremgår det, at renoveringen af de tre skoler skal være gennemført ved årsskiftet 2005/2006.

Men først skal der laves en detaljeret plan for hver af de tre skoler, og siden skal opgaven sendes i licitation. Udvalgsformand Mette Steffensen (SF) vurderer, at håndværkerne tidligst kan gå i gang på Gislev Centralskole i april 2005.

Et par måneder senere kommer turen til de to andre skoler.

Ryslinge skal låne 13 mio. kroner til skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce