Ryslinge: De to unge mænd, der onsdag aften begik røveri i Dagli'brugsen i Ryslinge, er sat på fri fod efter endt afhøring.

Det oplyser politiets vagtchef Thomas Bentsen.

Egentlig startede forbrydelsen som et tyveri, da de to unge mænd, mens ekspedienten var væk et øjeblik, gik om bag kassen for at forsyne sig med et stort antal cigaretter. Men da ekspedienten kom tilbage og forsøgte at tilbageholde tyvene, gjorde de to mænd modstand og stak af. Dermed udviklede sagen sig i juridisk forstand til røveri.

Fordi de to mænd ikke havde et våben med, er røveriet dog trods alt i den milde ende af skalaen, lyder vurderingen fra anklagemyndigheden ifølge vagtchef Thomas Bentsen. Og derfor er de to røvere løsladt og bliver ikke fremstillet i grundlovsforhør med krav om fængsling.

Den 17-årige er tilmeldt en institution i Jylland, mens den 20-årige ikke har nogen fast adresse. For sidstnævntes vedkommende kan det derfor blive en udfordring at finde ham, når han på et tidspunkt skal møde i retten.

- Men så må vi efterlyse ham, siger vagtchefen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Lokalredaktør siden 2009 på Fynske Mediers redaktion i Ringe, hvor jeg laver lokaljournalistik om Midtfyn til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, ugeavisen Midtfynsposten samt fyens.dk og mitfyn.dk. Tidligere lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Faaborg. Ansat i Fynske Medier/Fyens Stiftstidende siden 2006.