Ryslinge investerer i sundhed


Ryslinge investerer i sundhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RYSLINGE: Som tidligere omtalt i Fyens Stiftstidende har kommunalbestyrelsen i Ryslinge Kommune vedtaget at oprette et sundhedscenter per 1. oktober. Formålet er at øge livskvaliteten og nedbringe sygefraværet blandt de 700 ansatte i kommunen.

Der er afsat 1,3 millioner kroner til projektet. Det svarer til én procent af den samlede lønsum, oplyser borgmester Gunnar Landtved (V).

Men, understreger han, i sidste ende koster projektet ikke en krone.

- Når sygefraværet falder, skal der ikke bruges nær så mange penge på vikarer. Derfor forventer vi, at regnskabet går lige op, siger borgmesteren og henviser til et tidligere forsøg inden for sundhedsafdelingen.

Her blev 115 medarbejdere tilbudt holdgymnastik, fysioterapi og kraniosakral terapi med det resultat, at sygefraværet blev reduceret med godt en tredjedel.

Det tilbud bliver nu udvidet til at gælde alle ansatte i kommunen. Samtidig bliver der ansat tre fuldtidsmedarbejdere i det nye sundhedscenter.

Gunnar Landtved har med tilfredshed noteret sig, at repræsentanter fra samtlige 27 institutioner i kommunen har sagt god for projektet.

- Det er vigtigt, at afdelingslederne bakker op om ideen, fordi pengene i første omgang tages fra de decentrale vikarpuljer, forklarer han.

Sundhedscentret skal foreløbig køre som et pilotprojekt et enkelt år.

Ryslinge investerer i sundhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce