Rützou fortæller om Karen Brahe

Esther Rützou fortæller i Haastrup

Rützou fortæller om Karen Brahe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forfatter Esther Rützou kommer til Haastrup Forsamlingshus onsdag den 20. januar kl. 19.30.

Esther er kendt i Haastrup som kirkesanger, og mon ikke, at alle ved, at hun også er forfatter.

- Da jeg var syv år, lærte jeg at læse. Og jeg læste og læste og læste. Hvad kunne være bedre end at læse bøger? Det skulle da lige være at skrive dem, har Rützou engang udtalt.

Hun har nu udgivet flere bøger for børn og unge, blandt andet serien om Filippa fra Stolpeby, der finder en drageunge, og som på den måde bliver hvirvlet ind i en verden, som de voksne hævder ikke findes. Ligeledes er der skrevet en række historier til DR's børneradioprogram.

En enkelt bog (indtil nu) hører til i gysergenren: "Kun edderkopper". Denne henvender sig til gymnasier og voksne læsere.

I sommer har Esther Rützou holdt foredrag i "Den gamle gaard" i Faaborg. Sammen med museet blev der valgt at fortælle om seks personer, der har haft betydning for Faaborg, og som har haft et spændende liv: Fabrikant Mads Rasmussen, Riborg Voigt, Poul Kinafarer, købmand Ploug, prinsesse Ingeborg, og den person, som hun også vil fortælle om i Haastrup: den belæste adelsfrøken Karen Brahe (1657-1736).

I 1708 flyttede Karen Brahe med sin søster ind på Østrupgaard, som havde gennemgået en stor udvidelse for at kunne rumme Karen Brahes store bibliotek.

Foredraget arrangeres af Haastrup Foredragsforening i samarbejde med Menighedsrådet.

Entre for et foredrag er 30 kroner og kaffe og kage koster 40 kroner.

Rützou fortæller om Karen Brahe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce