Rul en reje -tæv en torsk


Rul en reje -tæv en torsk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ANTALLETAF klap-en-fisk-arrangementer er steget voldsomt. Amatørfiskerforeningen benytter enhver lejlighed til at stille op med en balje, hvor et par sagesløse fisk svømmer rundt uden mulighed for at søge dækning. Opfordringen til børnene er utvetydig: Hiv fiskene op og kig nærmere på dem.

Af en eller anden for mig uigennemskuelig grund ser amatørfiskerne det som god p.r. for deres hobby. Men helt ærligt. Hvad skal det gøre godt for? Ville det ikke være mindst lige så spændende for børnene, hvis de fik bare lov til at studere fiskene på tæt hold?

Behøver man absolut at tage dem op og gramse på dem? Fisk er jo ikke kæledyr, og det bliver forhåbentlig aldrig et traume for børn at gennemleve en barndom uden at røre ved en fisk.

TORSDAG var baljen fremme igen ved sejlskibsarrangementet på havnen. En stakkels skrubbe og fire ålekvabber blev i timevis hevet op af vandet af hundredvis af børn, der naturligvis fandt det meget spændende. Efter et par timer med denne behandling virkede fiskene til at være døden nær.

Hvor er det lige respekten for dyrene er blevet af? Blot fordi fisk ikke har udviklet organer, så de kan give lyd fra sig, behøver vi jo ikke behandle dem, som om det ikke er levende væsener, der føler smerte og dødsangst.

Processen svarer vel til at have en kattekilling, som man cirka 40 gange i timen sænker ned i et vandbad for at se, hvordan den mon reagerer. Det ville formentlig støde en hel del, men tro mig: Mange børn ville også finde det spændende og underholdende!

Vi kan ikke bruge børnenes standarder for, hvad der er underholdning, til noget. Børn er ikke født med en naturlig empati for dyr. Det er noget, vi må lære dem.

I det mindste bør vi ikke opildne dem til at behandle fisk på samme måde, som Barbi-dukkerne bliver derhjemme.

Bent Warncke er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Faaborg.

Rul en reje -tæv en torsk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce