Borgmester Christian Thygesen (V), Faaborg, anede ikke noget om Kronprins Frederiks og hans families planer om at besøge Faaborg, da han tog på arbejde på rådhuset i Ringe tirsdag morgen. Det kongelige besøg blev et kært afbræk i hans kontorarbejde.

- Det var først klokken 9 tirsdag formiddag, at jeg fik nys om, at den kongelige familie gerne ville besøge Faaborg og se Faaborg Museum, og naturligvis ville jeg gerne tage imod dem. Det var heldigt, at jeg kun havde kontorarbejde på i kalenderen, så det ikke var nødvendigt at flytte møder eller aflyse aftaler, fortæller borgmesteren, der tog mod de kongelige på havnen og fulgte dem gennem byen til Faaborg Museum.

- Det var ret hyggeligt og foregik meget afslappet. Der var ikke noget tidspres, og Kronprins Frederik og hans familie tog sig tid til at lade sig fotografere og udveksle bemærkninger med folk på gågaden. Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary var optaget af byens og dens historie. Kronprinsen kunne huske - fra et besøg med sine forældre, da han selv var barn - at der var noget, der hed Faaborg Middagsretter. Det måtte jeg så fortælle ham, at vi ikke har mere, og så kunne vi få en snak om byens udviklingsplaner, siger Christian Thygesen.

Da besøget var ganske uofficielt, borgmesteren kalder det "i afslappet feriestemning", var der heller ingen officielle gaver fra kommunen til den kongelige familie, men museumsinspektør Gertrud Hvidberg Hansen sørgede dog for, at det meget velkomne selskab fik kunstbøger og malebøger med sig fra museet.

  • JO -

    Af:

    Områderedaktør for Faaborg-Midtfyn med base i Faaborg. Har arbejdet med journalistik siden midten af 80'erne. Kom til Faaborg i 2006.

Mere om emnet

Se alle
9
Herlig overraskelse: Kongelig familie på museumsbesøg i Faaborg

Herlig overraskelse: Kongelig familie på museumsbesøg i Faaborg

Flere fynske turistattraktioner: Fremgang på besøgsfronten

Flere fynske turistattraktioner: Fremgang på besøgsfronten

2
Først Faaborg så Vejle: - Jeg råbte næsten, da jeg så kronprinsefamilien

Først Faaborg så Vejle: - Jeg råbte næsten, da jeg så kronprinsefamilien