Røverisigtet holder jul bag tremmer


Røverisigtet holder jul bag tremmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FORLÆNGET: 32-årig nægter sig skyldig, men har siddet varetægtsfængslet i trekvart år

KVÆRNDRUP:De to mænd, politiet mener står bag det grove bankrøveri mod Kværndrup Andelskasse 5. marts i år, kommer til at fejre jul bag tremmer. Begge fik i går deres varetægtsfængsling forlænget til 10. januar. Til den tid har de siddet i fængsel i over 10 måneder.

Den ene af de to accepterer fuldt ud dette, da han forlængst har erkendt, at han røvede andelskassen.

Derimod nægter den formodede fører af flugtbilen sig skyldig. Alligevel har både byretten i Svendborg og landsretten flere gange forlænget hans varetægtsfængsling.

- Det helt ude af proportioner, at min klient skal sidde varetægtsfængslet så længe, siger advokat Klaus Ewald.

- Han er ved at gå op i sømmene. Fuldstændig. Det er svært at holde kontakt med to små børn, når man sidder varetægtsfængslet, fortsætter Klaus Ewald.

Han kan kun se ét argument for, at hans klients sag ikke forlængst er afsluttet. Økonomi. Den medsigtedes sag skal efter alt at dømme for landsretten, og statsadvokaten vil køre begge sager sammen i stedet for at få den 32-åriges sag afgjort ved byretten. Derved belastes kun én retsinstans, og de samme vidner skal ikke indkaldes flere gange.

- Det er dybt forstemmende, at økonomiske hensyn vejer tungere end hensynet til min klient. Jeg mener, at længden af varetægtsfængslingen strider mod menneskerettighedskonventionen, siger Klaus Ewald, der mener at det hans klient sigtes for ikke står mål med varetægtsfængslingens længde.

Vil påvirke vidner

Ifølge dommer Kirsten Ebbe Mathiesen er der et andet argument for, at den 32-årige fortsat skal sidde fængslet.

- Han skal ikke ud, fordi vi mener, han så kan påvirke eventuelle vidner, siger hun.

Også byretten lægger nu også pres på statsadvokaten for at få sagen afsluttet.

Da varetægtsfængslingen blev forlænget i går, sagde dommeren mellem linjerne, at statsadvokatens sagsbehandling skal være tilendebragt inden 10. januar. Ellers bliver den 32-årige sat på fri fod.

Statsadvokaten for Fyn har haft sagen siden 5. november. Ifølge jurist Anders Rode er der et anklageskrift klar inden jul.

Hvis de to sigtedes sager skal køre sammen i landsretten, bliver det formentlig marts eller april, før den 32-årige får sin sag for retten.

Røverisigtet holder jul bag tremmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce