Røverisag klar til retten


Røverisag klar til retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ENDELIG: Knapt et år efter røveriet mod Kværndrup Andelskasse kan de to sigtede se frem til en afgørelse

KVÆRNDRUP: På mandag skal de to sigtede i røverisagen fra Kværndrup endnu engang i retten for at få forlænget deres varetægtsfængsling.

Måske er det sidste gang, at de to formodede gerningsmænd bag røveriet mod Kværndrup Andelskasse 5. marts sidste år, skal fristforlænges. For nu er sagen klar til at komme for retten, oplyser anklager, Ulla Storm Hansen.

- Der er udarbejdet anklageskrift, som er sendt til retten, fortæller hun.

Siden dagen for røveriet mod bankrøveriet har de to mænd siddet varetægtsfængslet. Den formodede fører af flugtbilen, en 32-årig mand fra Amager, har flere gange anket den fortsatte varetægtsfængsling til landsretten, uden han dog er blevet løsladt af den grund. Manden nægter sig, i modsætning til den medsigtede, skyldig.

Det er lille halvt år siden, at politiet afsluttede efterforskningen. Siden har sagen ligget hos Statsadvokaten for Fyn, som skulle vurdere, om sagen skulle for landsretten. Det skal den ikke, lyder konklusionen nu.

Jurist Anders Rode har stået for statsadvokaturens behandling af sagen. Han ønsker ikke at kommentere afgørelsen nærmere.

- Så skal jeg gå ind i sagens beviseligheder, og det vil jeg ikke, siger han.

Hvis en sag skal for landsretten, kræver det, at tiltalen lyder på mindst fire års fængsel. Statsadvokaten har altså vurderet, at de to sigtede i denne sag ikke skal så lang tid bag tremmer, hvis de kendes skyldige.

Højesteret ind i sagen

Derefter er sagen sendt retur til politiet i Svendborg, hvor den lokale anklager, Ulla Storm Hansen, nu har et anklageskrift klar til byretten.

Samtidig med at sagen er klar til byretten, håber advokat Klaus Ewald at få lov til at blande Højesteret ind i sagen.

Han er forsvarer for den 32-årige formodede flugtbilist og har anmodet Procesbevillingsnævnet om grønt lys til at prøve den fortsatte varetægtsfængsling for Højesteret. Klaus Ewald mener, at varigheden af fængslingen ligger langt ud over det rimelige set i sammenhæng med sigtelsen mod hans klient.

Røverisag klar til retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce