Røver tavs om venner


Røver tavs om venner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DOM: 34-årig københavner skulle ikke have noget "i klemme"

FAABORG: 34-årige Søren Pedersen, København, tænkte tydeligvis meget på sit "helbred" både ved en kommende afsoning i fængsel - og tiden efter løsladelsen - da han i går ved retten i Faaborg skulle stå til regnskab for sin medvirken ved det dramatiske og velforberedte røveri mod Sparekassen Faaborgs afdeling i Herregårdscentret 28. februar.

Hver gang anklageren, vicepolitimester Lars Ole Pedersen, luftede spørgsmål, der nærmede sig en identifikation af andre deltagere i røveriet - både med hensyn til antal og navne - lød svaret fra Søren Pedersen:

- Det kan jeg ikke huske... Det vil jeg ikke sige!

Søren Pedersen identificerede kun én af de andre medvirkende - en mand, som tydeligvis allerede selv har lagt kortene på bordet over for politiet om sin medvirken. Denne mand var en af de to, der var inde i sparekasse-lokalet.

Søren Pedersen fik to og et halvt års fængsel for sin rolle som chauffør.I dommen indgik en markant kriminalitets-løbebane med over 10 domme - især for berigelseskriminalitet.

Søren Pedersen og hans forsvarer, advokat Claus Elmquist-Clausen, København, udbad sig betænkningstid med hensyn til en eventuel anke af dommen, som i realiteten fulgte kravet fra anklageren. Forsvareren talte for en dom på mellem halvandet og to års fængsel.

På spørgsmålet om, hvorfor han ikke på stedet ankede en dom, hvor anklageren "fik hvad han ville", lød det fra Claus Elmquist-Clausen:

- Jeg synes, anklageren var flink i dag!

Til det siger Lars Ole Pedersen:

- Mon ikke den udtalelse er lidt blær?

Søren Pedersen afsonede en dom i fængslet ved Nr. Snede tidligt i 2002. Den 15. februar blev han hentet af den identificerede ven, der hvirvlede den dømte ind i et festliv omkring en gård i nærheden af Trunderup ved Kværndrup, som han havde lejet. Søren Pedersen var glad for at have et slags skjul dér - i stedet for at skulle bo hos kæresten i Lyngby. Umiddelbart efter hans løsladelse dukkede der nemlig nogle "typer" op i lejligheden i Lyngby og ville have fat i Søren Pedersen.

- Jeg skyldte nogle penge - 50.000 kroner... Det var en "dummebøde", forklarede den dømte i retten i går.

Hans forklaring gik ellers på, at han var blevet bedt om at være med til at stjæle en flugtbil - og om at være chauffør i flugtbilen, fordi han var kendt for "at have prøvet mange biler af". Ellers kendte han ikke andet til røveriet - heller ikke, at der skulle bruges både et oversavet jagtgevær og en pistol.

Anklageren understregede, at Søren Pedersen må have vidst, at han skulle deltage i et meget "spektakulært" røveri - hvor han blandt andet også fik udleveret en paryk. Forsvareren understregede, at der i retspraksis er klar "rabat" til den person, som "kun" har været chauffør.

Røver tavs om venner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce