Rød smiley til Faaborg Spildevand


Rød smiley til Faaborg Spildevand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdstilsynet gav 11 påbud. En professionel rådgiver skal nu hjælpe Faaborg Spildevand til at få et bedre arbejdsmiljø

FAABORG-MIDTFYN: En professionel rådgiver fra en rådgivningsvirksomhed har netop skrevet kontrakt med Faaborg Spildevand A/S.

Han skal hjælpe virksomheden med at komme videre, efter at Arbejdstilsynet tidligere på sommeren gav ikke færre end 11 påbud på et rutinebesøg. Det udløste en sur rød smiley og en række krav om ting, som skal ændres inden for de næste måneder.

Påbuddene fordeler sig med syv konkrete påbud til ting, som skal ændres, og fire påbud om, at en autoriseret arbejdsmiljørådgiver skal sikre, at Faaborg Spildevand får rettet op på de problemer, der er. Det viser rapporten fra Arbejdstilsynet, som Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i.

- Jeg har det selvfølgelig ikke godt med, at vi har fået en rød smiley. Men jeg føler, at vores arbejde med Arbejdstilsynet har været konstruktivt. Og så må vi rette op, så vores arbejdsmiljø bliver så godt som muligt, siger Lisbeth Henriksen, som leder Faaborg Spildevand.

Hun forventer også, at den røde smiley bliver forvandlet til en grøn ved næste besøg fra Arbejdstilsynet.

Det første, hun har gjort for at efterleve kravene fra Arbejdstilsynet, er at få en aftale med en rådgiver, som skal hjælpe hende og resten af virksomheden med at leve op til reglerne.

- Nu skal vi lige over ferietiden, og så skal vi for alvor i gang med at finde frem til, hvad vi kan gøre bedre, siger Lisbeth Henriksen.

Hun har dog sat gang i nogle af de projekter, som er lettest at klare. Blandt andet er der bestilt nødstop til en del af spildevandsanlæggene i både Broby og Faaborg. Her kom påbuddet, fordi det kunne være farligt, hvis en medarbejder falder ned i slammet og ikke kan komme op.

Laver helt ny ventilation

Et af de større og mere komplicerede projekter bliver at lave et helt nyt ventilationsanlæg i en hel bygning.

- Vi har kun fået påbud om enkelte lokaler, men når vi skal i gang med at lave ventilationen om, kan vi lige så godt tage hele bygningen med, så vi sikrer os, at det er helt i orden, siger Lisbeth Henriksen.

Alle medarbejdere skal have lavet en ny Arbejdspladsvurdering (APV), som også er et af de påbud, Arbejdstilsynet har givet. Medarbejderne lavede én i februar, men siden er virksomheden blevet splittet op i to afdelinger - øst og vest - og derefter skulle der have været lavet en ny.

- Vi får lavet en APV hurtigst muligt, og så laver vi den mere grundigt, så vi er helt sikre på, at vi får fat i, hvis der er problemer, siger Lisbeth Henriksen.
Frist til nytår
Faaborg Spildevand havde i juni besøg af Arbejdstilsynet, som gennemgik arbejdspladsen.

Her fandt man 11 punkter, som ikke levede op til reglerne. Blandt andet manglede der tilfredsstillende ventilation i rensningsafdelingerne og nødstop på dele af mekanikken.

Desuden havde medarbejderne ikke udfyldt en Arbejdspladsvurdering, efter at Faaborg Spildevand i foråret er blevet delt op i to afdelinger.

Alle påbud skal være rettet senest til nytår.

Rød smiley til Faaborg Spildevand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce