Der er dømt sommmerfest i de tidligere busgarager i Faaborg, lørdag 24. juni. Marineret svinefilet og en musikalsk menu med blues og rock ad libitum venter på gæsterne.

Faaborg: Sangen Busstop er en navnkundig 60'er-sang fra The Hollies. Og det er tid til at stoppe op og gøre holdt ved de tidligere busgarager på havnen, hvor den står på rock og blues for en aften, lørdag 24. juni under navnet Busstop - Once in af lifetime.

Det er musikforeningen "VAFF" og  FB&IF's støtteforening "Vennerne", som i et parløb skruer op for tre sprudlende bands i aftenens løb med hovednavnet Copenhagen Blues Brothers til at runde af.

De tidligere busgarager på banegården står tomme. Og ifølge arrangørerne så var det åbenlyst at søge kommunen om tilladelse til at benytte dem til en koncert.

- Kommunen var heldigvis med på idéen. En overdækket busholdeplads med plads til 800 personer, der således kan nyde både mad og musik i tørvejr. Da det nok er sidste gang, der kan arrangeres noget i disse bygninger, så er navnet for koncerten "Busstop - Once In A Lifetime", oplyser Bjarne Herhold fra arrangørgruppen.

 

Ugl og Fugl og Chigago-blues

Under aftenens menu er der også en musikalsk godbid til publikum, når "Ugl & Fugl" lander og gør holdt i garagerne. "Ugl & Fugl" er en Faaborg-duo som startede i 2009. Siden dengang har de spillet til et hav af byfester, fødselsdage, konfirmationer. Ugl & Fugl består af Jacob Uglebjerg på vokal og Christian Fuglsang på guitar og vokal.

Duoen afløses af gruppen "The Blues Overdrive". Bandets seneste udspil 'Clinch!' blev for nyligt kåret til  'Album of the Year' til European Blues Awards. Som et af landets mest efterspurgte bluesacts har de i de senere år spillet utallige koncerter, som tæller Skanderborg Festivalen, Copenhagen Jazz Festival, Copenhagen Blues Festival og mange flere.

Og efter bluesen er plettet af sved og originalitet, så er det tid til, at Copenhagen Blues Brothers indtager scenen. Det sker med den vaske ægte Chicago Blues á la Elwood og Jake Blues, som folk kender og elsker dem fra kult-filmen: "The Blues Brothers".

Bandet trykker den af i sorte jakkesæt, solbriller, slips og showet er så gennemført, som det lader sig gøre. Fyrværkeri, solbriller til publikum og andre sjove påfund, hører med i selskab med råswingende blues, rythm 'n blues og soul. /EXP