Ringes afbud kan undre


Ringes afbud kan undre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LOKALDEBAT Af Flemming Bennebjerg Byrådsmedlem for Venstre, Hans Rasmussens Have 17, Faaborg

I forbindelse med de forestående kommunesammenlægninger foregår der en rig debat på kryds og tværs af kommuner for at få sammensat passende kommunestørrelser set i forhold til de opgaver, som vi nu ved bliver pålagt de kommende storkommuner.

Det er derfor af største vigtighed, at vi i kommunerne forholder os hertil og nøje ser på, hvad vi gør rigtigst for vores borgere, så vi får de bedste løsninger.

Jeg synes derfor, at det var en god og rigtig udmelding, som Faaborg Kommunes ØK-udvalg kom med mandag med invitation til alle Faaborgs omkringliggende kommuner med henblik på at få en nærmere dialog om en mulig sammenlægning, selvom der tidligere har været givet forskellige udmeldinger fra flere sider, men hvor dialogen fortsat må være af stor vigtighed i processen.

Det var på denne baggrund beklageligt at læse, at der fra borgmestrene fra Egebjerg og Ringe straks blev takket nej tak.

På sin vis er det måske nok forståeligt, at Egebjerg ser mod Svendborg, som også vil udgøre en størrelse, som klart har det antal borgere, som der er lagt op til for at være bæredygtig.

Derimod finder jeg det uforståeligt, at Ringe melder fra, idet jeg ser en rigtig stor mulighed i en storkommune bestående af Ringe, Broby, Haarby, Årslev, Ryslinge og Faaborg, som samlet ville have en befolkning på ialt 55.880 borgere, og som ville række ind mod Fyns midte.

Dette ville efter min mening være en rigtig god model for en kommune, som ville have alt at byde på. Tænke sig, hvis Ringe og omegn også blev kystnær, hvilket jeg synes må være den optimale løsning for alle kommende storkommuner på Fyn.

Ringes afbud kan undre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce