Ringe får sognegård til 12,5 millioner kr.

Midtfyns Provstiudvalg har netop godkendt finansieringen af en ny sognegård i Ringe til 12,5 millioner kroner. Sognegården kommer til at se således ud. Tegning: Jan Skovsende Hansen

Ringe får sognegård til 12,5 millioner kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Midtfyns Provsti har netop godkendt økonomien bag byggeprojekt, der skal give Ringe Kirke optimale faciliteter

RINGE/RYSLINGE: Både menighedsrådet i Ringe og mange af byens sognebørn har længe sukket efter et hus med plads til både konfirmandundervisning, kirkekor, kirkepersonale og arrangementer, der kan lokke mennesker til fra hele området.

Sognegårdsudvalget under menighedsrådet søgte derfor Midtfyns Provstiudvalg om penge til at bygge en splinterny sognegård til 12,5 millioner kroner. Og denne ansøgning er nu blevet imødekommet.

- Vi har fundet pengene til dem, fordi vi sagtens kan se, at det er meget nødvendigt med en sognegård, fortæller Inge Dalgsaard Jensen, der er formand for provstiudvalget.

Og det glæder formanden, for sognegårdsudvalget, Kirsten Birkelund:

- Vi er meget glade for, at de har bevilliget penge til vores projekt. Vi var nok blevet meget skuffede, hvis vi havde fået et nej, for vi har virkelig hårdt brug for en sognegård, siger hun.

Manglende faciliteter

Ringe Sogn har længe manglet både plads til konfirmandundervisning og lidt under dårlig akustik i kirkekorets lokaler, utilstrækkelige omklædningsfaciliteter og ikke-eksisterende lokaler til organist og kirketjener.

En del af pengene til projektet vil komme fra det forestående salg af præstegården på Åvangen, hvor præst Karen Blauenfeldt Dam bor på nuværende tidspunkt. Hun har selv ønsket at købe sin egen bolig. Derudover indgår salget af Præsteskoven Ringe som en del af finansieringen.

Det bliver arkitekt Jan Skovsende Hansen, der skal stå for detaljerne i byggeprojektet i samarbejde med sognegårdsudvalget.

- Vi regner med at holde et møde med ham engang i næste måned, så vi kan få det sidste på plads og komme i gang. Hvis det stod til mig, gik vi i gang i morgen, fortæller Kirsten Birkelund.

Penge til kirke i Ryslinge

Ud over sognegårdsprojektet har Midtfyns Provstiudvalg bevilliget to millioner kroner til indvendig renovering af Ryslinge Kirke.

Ringe får sognegård til 12,5 millioner kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce