Ringe centerby i storkommune


Ringe centerby i storkommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GENNEMBRUD: Hvis Faaborg og Midtfyn fusionerer, skal hovedsæde være i Ringe
RINGE:Forhandlingerne om dannelse af en ny storkommune bestående af de nuværende Ringe, Ryslinge, Årslev, Faaborg og Broby kommuner kom i går et afgørende skridt videre. Et enigt forhandlingsudvalg i Faaborg er nu parat til at pege på Ringe som hovedsæde for centraladministration og borgmesterfunktion. Det samme er forhandlingsudvalgene i de fire øvrige kommuner.

Gennembruddet i forhandlingerne kom på et seminar på Scandic Hotel i Odense. Mødeleder var Niras-konsulenterne fra Århus, der har talt med de fem forhandlingsudvalg hver for sig for at pege på fordele og ulemper ved fem-kommune modellen. Gennemføres den, bliver den med 51.000 indbyggere den tredjestørste på Fyn og geografisk den største.

Borgmester i tvivl

I Ringe Kommune skal borgerne 4. november stemme om, hvorvidt de foretrækker en kommune bestående af Ringe, Ryslinge, Årslev og gerne Broby Kommune eller en kommune, hvor også Faaborg er med. Hidtil har et markant flertal i Ringe Byråd ønsket en kommune uden Faaborg. Efter gårsdagens møde er borgmester Bo Andersen (V) ikke afklaret på, hvad han nu vil anbefale vælgerne.

- Min grundholdning har ikke ændret sig. Hjertet siger en ren midtfynsk kommune på grund af nærheden, men vi skal nu nærmere have analyseret de fordele og ulempe, som konsulenter har peget på ved en kommune med Faaborg. Desuden skal vurderes, hvad der er politisk realiserbart, siger borgmesteren.

Årslev Kommunalbestyrelse har således meldt ud, at Årslev ikke ønsker at indgå i en ren midtfynsk kommune, og skal en sådan dannes, skal det derfor være med indenrigsminister Lars Løkke Rasmussens hjælp.

- Jeg havde håbet, at vi allerede i juni kunnet have dannet Midtfyns Kommune. På samme vis var der mange i Faaborg, Broby og Haarby, der gerne havde set de tre kommuner gå sammen, bemærker Bo Andersen.

- Et ord er et ord

Borgmesteren er utrolig glad for, at der før folkeafstemningen i næste uge er kommet en afklaring af, hvor centraladministrationen skal placeres i en eventuel Midtfyn/Faaborg Kommune.

- Når jeg har talt med borgere, har det være et af de spørgsmål, der har optaget dem mest, siger han.

Spørgsmålet er så, om centerfunktionen reelt er afgjort med gårsdagens møde.

Spørgsmålet har således ikke været drøftet i det samlede byråd i Faaborg, og desuden er det op til sammenlægningsudvalget i en ny storkommune at træffe den endelige beslutning.

- Jeg betragter et ord som et ord. Hvis et sammenlægningsudvalg ændrer på aftalte præmisser, vil det politiske klima været forpestet 20 år frem, forudser Bo Andersen.

Borgermøde på mandag

På mandag holdes borgermøde før torsdagens folkeafstemning. Sidstnævnte er vejledende og forpligter altså ikke byrådet.

- Hvis vi skal rette os efter folkeafstemningen, er det meget afgørende, at minimum godt 50 procent deltager. Desuden skal der være et markant flertal for en af modellerne, siger borgmesteren uden at ville sætte procenter på, hvad det vil sige.

I en pressemeddelelse fra de fem forhandlingsudvalg står, at de fem kommuner afventer folkeafstemningen i Ringe og fortsætter drøftelserne mandag 8. november.

Umiddelbart efter gårsdagens møde blev pressemeddelelsen med konklusionen på mødet mailet ud til de kommunale institutioner i Ringe Kommune. Her til morgen orienteres personalet på Ringe Rådhus.

Læs om Faaborg-borgmesterens holdning på side 15

Ringe centerby i storkommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce